- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Drikke>
- Varm chokolade
Varm chokolade
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
GoCook giver dig en episk og klassisk opskrift, der vil tage din hygge til nye højder. Du kan lave varm chokolade helt klassisk med flødeskum eller prøve med krydderier såsom vanilje og stjerneanis. Og vidste du, at varm chokolade bliver endnu bedre, hvis den står på køl til næste dag? Så kan du holde varmen to dage i træk!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til varm chokolade
Varm chokolade:
150 g chokolade, mørk
225 g chokolade, mørk
75 g chokolade, mørk
Evt. 1 vaniljestang
Evt. 2 vaniljestænger
Evt. 1 vaniljestang
Evt. 1 stjerneanis
Evt. 2 stjerneanis
Evt. 1 stjerneanis
1 dl vand
1 ½ dl vand
½ dl vand
1 liter mælk
1 ½ liter mælk
½ liter mælk
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
Flødeskum:
1 ½ dl piskefløde
2 dl piskefløde
1 dl piskefløde
1 tsk. kakaopulver
2 tsk. kakaopulver
1 tsk. kakaopulver
Mørk chokolade
Vaniljestang
Stjerneanis
Vand
Mælk
Sukker
Piskefløde
Kakaopulver
Køkkenudstyr: til varm chokolade
Evt. 1 mikrobølgeovn
1 brødkniv
1 mellemstor gryde
1 mellemstor gryde
1 lille gryde
1 piskeris
Evt. 1 el-pisker
1 lille skål
1 lille si
Mikroovn - mikrobølgeovn
Brødkniv
Mellem gryde
Piskeris
Elpisker
Lille røreskål
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Varm chokolade:
3.
Hak chokoladen i små stykker med en brødkniv. Se videoen.
4.
Eventuelt: Skrab kornene ud af en vaniljestang, og bland dem med lidt sukker. Kom vaniljesukkeret i gryden. Rist det sammen med stjerneanis ved lav varme i cirka 2 minutter. Se videoen.
Eventuelt: Skrab kornene ud af vaniljestængerne. Bland vaniljekornene med lidt sukker. Kom det i en gryden. Rist dem med stjerneanis ved lav varme i cirka 2 minutter. Se videoen.
Eventuelt: Skrab kornene ud af en halv vaniljestang, og bland dem med lidt sukker. Kom vaniljesukkeret i gryden. Rist det sammen med stjerneanis ved lav varme i cirka 2 minutter. Se videoen.
5.
Kom chokoladen i gryden med krydderier. Tilsæt vand.
6.
Indstil blusset på middel varme. Rør rundt, indtil chokoladen smelter.
7.
Har du en mikrobølgeovn? - Ellers hop til næste trin: Hæld mælken i en beholder beregnet til mikrobølgeovn. Mikrobølg i 8 minutter ved 1000 watt. Hold øje med mælken, så den ikke koger over.
Har du en mikrobølgeovn? - Ellers hop til næste trin: Hæld mælken i en beholder beregnet til mikrobølgeovn. Mikrobølg i 10 minutter ved 1000 watt. Hold øje med mælken, så den ikke koger over.
Har du en mikrobølgeovn? - Ellers hop til næste trin: Hæld mælken i en beholder beregnet til mikrobølgeovn. Mikrobølg i 5 minutter ved 1000 watt. Hold øje med mælken, så den ikke koger over.
8.
Tilsæt mælken, og pisk den. Varm den op til kogepunktet, men uden at mælken bulderkoger.
9.
Smag den varme chokolade til med sukker.
Flødeskum:
10.
Hæld fløden i en lille skål. Pisk med piskeris eller elpisker ved lav hastighed, til fløden begynder at stivne. Flødeskummet er klar, når du kan lave tydelige spor med piskeriset. Se videoen.
Pynte varm chokolade:
11.
Hæld den varme chokolade op i 4 eller 5 krus.
Hæld den varme chokolade op i 6-8 krus.
Hæld den varme chokolade op i 2 eller 3 krus.
12.
Kom en klat flødeskum i hvert krus med varm chokolade.
13.
Sigt eventuelt lidt kakaopulver over flødeskummet gennem en lille si. Voila! Instagrammable varm chokolade!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2024 kJ / 482 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 19 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer