- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Tyrkiske frikadeller
Tyrkiske köfte frikadeller med bulgursalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium
Nicole er juniorkok i GoCook, og hendes familie kommer fra Tyrkiet. Hun har lavet disse tyrkiske frikadeller kaldet köfte eller køfte på dansk. Frikadellerne er lavet af oksekød eller lam og smagt til med spidskommen og løg. Du kan også komme bredbaldet persille i både bulgursalaten og dine köfte. Det er helt frivilligt om du vil bruge spyd eller ikke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tyrkiske frikadeller
Frikadeller:
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber, stødt
¾ tsk. sort peber, stødt
¼ tsk. sort peber, stødt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
3 ¾ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2-3 forårsløg
3-3 ¾ forårsløg
1-1 ½ forårsløg
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Bulgursalat:
2 dl bulgur
3 dl bulgur
1 dl bulgur
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
Dressing:
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Hakket oksekød
Stødt spidskommen
Salt
Peber
Løg
Hvidløg
Forårsløg
Smør
Olie - smagsneutral
Bulgur
Vand
Peberfrugt
Gulerod
Persille
Citron
Køkkenredskaber: til tyrkiske frikadeller
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 stor tallerken
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 lille gryde
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
2 små skåle
1 citronpresser
1 gaffel
Køkkenvægt
Teske
Skærebræt
Urtekniv
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Middagstallerken
Stegepande
Paletkniv
Lille gryde
Grydelåg
Kartoffelskræller
Lille røreskål
Citruspresser
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frikadellefars:
3.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
4.
5.
Pil hvidløget, og pres det i en hvidløgspresser. Kom det op i skålen med oksekødet. Se videoen.
6.
Pil og hak løget fint. Kom det op i skålen med oksekødet. Se videoen.
7.
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
8.
9.
Steg frikadellerne:
10.
Kom smør og olie på en stegepande. Varm den op til middel varme. Kom forsigtet frikadellerne på panden, når smørret er smeltet. Se videoen.
11.
Steg frikadellerne i 5-6 minutter på den ene side. Vend dem og steg videre 5-6 minutter på den anden side.
12.
Bulgursalat:
13.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
14.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne. Se videoen.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden. Se videoen.
15.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
16.
17.
Dressing:
18.
Pres saften af citronen. Se videoen.
Pres saften af citronen. Se videoen.
Pres saften af den halve citron. Se videoen.
19.
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
20.
21.
Server bulgursalaten med frikadellerne. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2678 kJ / 641 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 15,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer