
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Tyrkiske frikadeller
Tyrkiske köfte frikadeller med bulgursalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium

Nicole er juniorkok i GoCook, og hendes familie kommer fra Tyrkiet. Hun har lavet disse tyrkiske frikadeller kaldet köfte eller køfte på dansk. Frikadellerne er lavet af oksekød eller lam og smagt til med spidskommen og løg. Du kan også komme bredbaldet persille i både bulgursalaten og dine köfte. Det er helt frivilligt om du vil bruge spyd eller ikke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tyrkiske frikadeller
Frikadeller:
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber, stødt
¾ tsk. sort peber, stødt
¼ tsk. sort peber, stødt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
3 ¾ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2-3 forårsløg
3-3 ¾ forårsløg
1-1 ½ forårsløg
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Bulgursalat:
2 dl bulgur
3 dl bulgur
1 dl bulgur
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
Dressing:
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber

Hakket oksekød

Stødt spidskommen

Salt

Peber

Løg

Hvidløg

Forårsløg

Smør

Olie - smagsneutral

Bulgur

Vand

Peberfrugt

Gulerod

Persille

Citron
Køkkenredskaber: til tyrkiske frikadeller
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 stor tallerken
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 lille gryde
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
2 små skåle
1 citronpresser
1 gaffel

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Urtekniv

Spiseske

Decilitermål

Stor røreskål

Middagstallerken

Stegepande

Paletkniv

Lille gryde

Grydelåg

Kartoffelskræller

Lille røreskål

Citruspresser

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Frikadellefars:
3.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
4.
Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
5.
Pil hvidløget, og pres det i en hvidløgspresser. Kom det op i skålen med oksekødet. Se videoen.
6.
Pil og hak løget fint. Kom det op i skålen med oksekødet. Se videoen.
7.
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder. Se videoen.
8.
Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
9.
Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Steg frikadellerne:
10.
Kom smør og olie på en stegepande. Varm den op til middel varme. Kom forsigtet frikadellerne på panden, når smørret er smeltet. Se videoen.
11.
Steg frikadellerne i 5-6 minutter på den ene side. Vend dem og steg videre 5-6 minutter på den anden side.
12.
Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
Bulgursalat:
13.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
14.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne. Se videoen.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden. Se videoen.
15.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
16.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen. Se videoen.
17.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Dressing:
18.
Pres saften af citronen. Se videoen.
Pres saften af citronen. Se videoen.
Pres saften af den halve citron. Se videoen.
19.
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
20.
Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
21.
Server bulgursalaten med frikadellerne. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2678 kJ / 641 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 15,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer