
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Troels’ rugboller med chokolade
Troels’ rugboller med chokolade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 42 min.
Sværhedsgrad: Nem

Troels var med på GoCook-madcamp, og er vild med rugboller med chokolade. Der af kommer navnet. Bollerne giver noget godt til den søde tand, og så mætter de på samme tid. Ret perfekt!
Tip: Brug en røremaskine eller en elpisker med dejkrog til at røre dejen. Den kan være lidt tung.
Opskriften giver 25-30 rugboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til troels’ rugboller med chokolade
Ingredienser
50 g. gær
3 ½ dl. vand
1 æble (ca. 125 g.)
75 g. mørk chokolade (ca. 55 % kakao)
1 ½ dl. yoghurt naturel
100 g. havregryn
3 spsk. sukker
1 tsk. salt
200 g. rugmel
250 g. hvedemel

Gær

Vand

Æble

Mørk chokolade

Yoghurt naturel

Havregryn

Sukker

Salt

Rugmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til troels’ rugboller med chokolade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
2 spiseskeer
1 teske
1 stor skål
1 røreske
1 tyndskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 brødkniv
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 rent viskestykke
1 bagerist

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Røreske

Tyndskræller

Rivejern

Skærebræt

Brødkniv

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Viskestykke

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
6.
Skræl æblet, og riv det på den grove side af et rivejern. Kom det revne æble op i skålen med vand og gær.
7.
Hak chokoladen groft. Se videoen.
8.
Kom yoghurt, havregryn, sukker, salt, hakket chokolade og rugmel op i skålen, og rør rundt med en grydeske.
9.
Rør hvedemelet i lidt efter lidt, indtil du ikke kan røre mere. Dejen skal være klistret.
10.
Dæk skålen med et stykke husholdningsfilm, og stil dejen til hævning et lunt sted. Lad dejen hæve i cirka 45 minutter.
Form boller:
11.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader.
12.
Slå dejen ned med en grydeske.
13.
Tag 2 spiseskeer. Lav små dejklumper med skeerne, og læg dejklumperne på bagepapiret som små boller.
14.
Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i 15 minutter.
Bag boller:
15.
Bag bollerne ved 200 grader i 18-20 minutter. Bank en bolle under bunden. Hvis det lyder hult, er de færdige. Se videoen.
16.
Spis bollerne lune, eller lad dem køle af på en bagerist, og tag dem med i din madpakke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 422 kJ / 100 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 14 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer