
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Tomatsuppe med æbler
Tomatsuppe med æbler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her er en varm, lunende tomatsuppe, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping. Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatsuppe med æbler
Suppe:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
2 kartofler
3 kartofler
1 kartoffel
2 æbler
3 æbler
1 æble
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
200 g. suppehorn
300 g. suppehorn
100 g. suppehorn
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
200 g. cremefraiche

Løg

Hvidløg

Gulerod

Kartoffel

Æble

Olie - smagsneutral

Karry

Hakkede tomater

Grøntsagsbouillon

Vand

Suppehorn

Salt

Citron

Peber

Creme fraiche
Køkkenredskaber til tomatsuppe med æbler
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 spatel
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 citruspresser
1 stavblender

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Kartoffelskræller

Stor gryde

Spatel

Spiseske

Teske

Decilitermål

Citruspresser

Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil, og hak løg og hvidløg groft.
4.
Skyl, og skræl gulerødder. Se videoen.
Skyl, og skræl gulerod. Se videoen.
5.
Skyl, og skræl kartofler. Se videoen.
Skyl, og skræl kartoffel. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne og gulerødderne i store tern. Se videoen.
Skær kartoffel og gulerod i store tern. Se videoen.
7.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern. Se videoen.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skære æblerne i store tern. Se videoen.
Skyl æblet, skær kernehusene væk, og skære æblet i store tern. Se videoen.
8.
Varm olien op i en stor gryde. Steg grøntsagerne og æblerne i cirka 4 minutter. Rør imens.
9.
Kom karry i gryden, og steg i cirka 1 minut, mens du rører rundt.
10.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand, og rør rundt. Når det koger, skal du skrue ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
11.
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 3-4 minutter eller efter anvisningen på posen.
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
12.
Pres saften fra ½ citron. Se videoen.
Pres saften fra citronen. Se videoen.
Pres saften fra ¼ citron. Se videoen.
13.
Kom 1 spiseske citronsaft, salt og peber i suppen.
Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
14.
Stil gryden i vasken, og blend suppen med en stavblender, til der ikke er nogle klumper tilbage. Se videoen.
15.
Smag til med citronsaft, salt og peber. Servér med suppehorn og en klat cremefraiche i.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1852 kJ / 443 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer