- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Tomatsuppe med æbler
Tomatsuppe med æbler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her er en varm, lunende tomatsuppe, som smager sååå meget bedre end de færdigkøbte. De er også gode, men den her er altså bedre.
Tip: Prøv at udskifte suppehorn med ris, brød eller din yndlings topping. Hvis du ikke får spist alt suppen, kan du sagtens fryse resten af suppen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tomatsuppe med æbler
Suppe:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
2 kartofler
3 kartofler
1 kartoffel
2 æbler
3 æbler
1 æble
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. karry
1 ½ spsk. karry
½ spsk. karry
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
2 terninger grøntsagsbouillon
3 terninger grøntsagsbouillon
1 terning grøntsagsbouillon
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
200 g. suppehorn
300 g. suppehorn
100 g. suppehorn
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
200 g. cremefraiche
Løg
Hvidløg
Gulerod
Kartoffel
Æble
Olie - smagsneutral
Karry
Hakkede tomater
Grøntsagsbouillon
Vand
Suppehorn
Salt
Citron
Peber
Creme fraiche
Køkkenredskaber til tomatsuppe med æbler
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 spatel
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 citruspresser
1 stavblender
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Kartoffelskræller
Stor gryde
Spatel
Spiseske
Teske
Decilitermål
Citruspresser
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
4.
Skyl, og skræl gulerødder. Se videoen.
Skyl, og skræl gulerod. Se videoen.
5.
Skyl, og skræl kartofler. Se videoen.
Skyl, og skræl kartoffel. Se videoen.
6.
Skær kartoflerne og gulerødderne i store tern. Se videoen.
Skær kartoffel og gulerod i store tern. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsagsbouillon og vand, og rør rundt. Når det koger, skal du skrue ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
Tilsæt hakkede tomater, grøntsags-bouillon-terning og vand, og rør rundt. Skru ned til lav varme. Lad suppen simre i cirka 30 minutter, til grøntsagerne er møre.
11.
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 3-4 minutter eller efter anvisningen på posen.
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
Hæld vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når det koger, og kog suppehornene i 2-3 minutter eller efter anvisningen på posen.
12.
13.
Kom 1 spiseske citronsaft, salt og peber i suppen.
Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
Kom citronsaft, salt og peber i suppen.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1852 kJ / 443 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer