Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Koge kartofler og gulerødder:

3.

Vask og skræl kartofler og gulerødder. Se videoen.

4.

Skær kartofler og gulerødder i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.

Skær kartoflerne og gulerødderne i skiver på cirka 1 centimeter. Se videoen.

5.

Kom 2 liter vand i en stor gryde. Kom kartoffel- og gulerodsskiverne op i gryden, og bring det hele i kog. Læg låg på gryden.
Kom 3 liter vand i en stor gryde. Kom kartoffel- og gulerodsskiver op i gryden, og bring det hele i kog. Læg låg på gryden.
Kom 1 ½ liter vand i en stor gryde. Kom kartoffel- og gulerodsskiverne op i gryden, og bring det hele i kog. Læg låg på gryden.

6.

Kog kartoffel- og gulerodsskiverne i cirka 10 minutter, til kartoffelskiverne er møre. Stik en lille skarp kniv i en kartoffelskiverne. Når kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
Kog kartoffel- og gulerodsskiverne i cirka 10 minutter, til kartoffelskiverne er møre. Stik en lille skarp kniv i en kartoffelskive. Når kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.
Kog kartoffel- og gulerodsskiverne i cirka 10 minutter, til kartoffelskiverne er møre. Stik en lille skarp kniv i en kartoffelskive. Når kniven slipper nemt, er kartoflerne møre.

7.

Hæld vandet fra de kogte kartofler og gulerødder ned i et dørslag. Lad kartofler og gulerødder dryppe af.
Hæld vandet fra de kogte kartofler og gulerødder ned i dørslaget. Lad kartofler og gulerødder dryppe af.

Svensk pølseret:

8.

Pil, og hak løget.

9.

Skær pølserne i skiver på 1 centimeter.

10.

Kom olie på en stor stegepande, og varm den op.

11.

Kom det hakkede løg på stegepanden, og svits løget i cirka 1 minut. Se videoen.

12.

Kom pølser og paprika på stegepanden, og svits i cirka 3 minutter. Skru ned for varmen.

13.

Kom kartoffelskiver, gulerodsskiver, mælk og tomatpuré på stegepanden. Rør rundt.
Kom kartoffelskiver, gulerodsskiver, mælk og tomatpuré på stegepanden. Rør rundt.
Kom kartoffelskiver, gulerodsskiver, mælk og tomatpuré på stegepanden. Rør rundt.

14.

Lad pølseretten stege i cirka 10 minutter ved lav varme. Smag til med salt og peber.

15.

Kom vand i en balje, og skyl purløg i vandet. Klip purløget i små stykker over pølseretten, og servér. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 2309 kJ / 552 kcal

Protein: 16 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 10,1 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Gulerod i tykke og tynde skiver

Gulerod i tykke og tynde skiver

Løg, svitse

Løg, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 18 min