1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Råvarer >
  4. Kød >
  5. Grisekød >
  6. Stegte svinekoteletter

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stegte svinekoteletter:

3.

Tag gerne svinekoteletterne ud af køleskabet, en halv time før de skal steges. Hvis de er meget kolde, køler de panden ned, så kødet kommer til at koge i stedet for at stege.

4.

Dup koteletterne tørre med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Krydr med peber på begge sider.

5.

Varm panden op til middelhøj varme (fx 7 ud af 9 eller 4 ud af 6). Kom olie og smør på panden. Se videoen.

6.

Kom koteletterne på panden, når smørret er bruset af, og brun dem i 1 minut på hver side. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Kom koteletterne på panden, og brun dem i 1 minut på hver side. Hvis du ikke har plads til alle koteletterne, så tag kun halvdelen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Skru ned til middellav varme (fx 3 ud af 9 eller 2 ud af 6). Steg koteletterne som beskrevet her på den ene side:

  • Svinekotelet 1 centimeter tyk (uden ben): 2 minutter
  • Svinekotelet 2 centimeter tyk (uden ben): 4 minutter

8.

Steg koteletterne samme tid på den anden side: 

  • Svinekotelet 1 centimeter tyk (uden ben): 2 minutter
  • Svinekotelet 2 centimeter tyk (uden ben): 4 minutter

9.

Tjek, at kødet er gennemstegt. Kødsaften må ikke være rød. Du kan også måle temperaturen i den tykkeste del af koteletten. Den skal være mindst 63 grader.

10.

Krydr kødet med salt og eventuelt andre krydderier på begge sider. 

Krydr kødet med salt og eventuelt andre krydderier på begge sider. Gentag med eventuelt næste hold koteletter.

11.

Kasser stegefedtet, og server svinekoteletterne med noget lækkert tilbehør. Mums!

Næringsindhold per portion

Energi: 861 kJ / 205 kcal

Protein: 46 %

Kulhydrat: 1 %

Fedt: 53 %

Heraf mættet fedt: 4,5 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Koteletter, stege

Koteletter, stege

Inspiration

Paprikagryde med kartoffelmos

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Pita-pizza

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 18 min

Broccolisalat

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Biksemad med spejlæg

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min