- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Grisekød>
- Stegte svinekoteletter
Svinekoteletter stegt på pande
Samlet tid: 15 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Nem
Vil du stege de perfekte kyllingefileter på panden? Så følg denne nemme opskrift med tips til stegetiden, så du får saftigt kød hver gang. Hvis du bruger et stegetermometer, så skal temperaturen i midten af koteletten være mindst 63 grader. Så start din madlavningseventyr i dag med vores fantastiske opskrift på stegte svinekoteletter!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til stegte svinekoteletter
Stegte svinekoteletter:
4 svinekoteletter
1 spsk. smør (10 g)
2 spsk. smør (20 g)
1 spsk. smør (10 g)
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
1 knivspids peber fra kværn
2 knivspids peber fra kværn
1 knivspids peber fra kværn
Evt. 1 tsk. paprika eller andre krydderier
Evt. 2 tsk. paprika eller andre krydderier
Evt. 1 tsk. paprika eller andre krydderier
½ tsk. groft salt
1 tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
Grisekoteletter
Smør
Olie - smagsneutral
Peber
Paprika
Salt
Køkkenredskaber til stegte svinekoteletter
1 stegepande
1 palet
1 skærebræt
1 gaffel
Køkkenrulle beregnet til mad
Evt. 1 stegetermometer
Stegepande
Paletkniv
Skærebræt
Gaffel
Køkkenrulle
Stegetermometer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stegte svinekoteletter:
3.
Tag gerne svinekoteletterne ud af køleskabet, en halv time før de skal steges. Hvis de er meget kolde, køler de panden ned, så kødet kommer til at koge i stedet for at stege.
4.
Dup koteletterne tørre med papir, der er beregnet til madlavning, fx et kaffefilter. Krydr med peber på begge sider.
5.
Varm panden op til middelhøj varme (fx 7 ud af 9 eller 4 ud af 6). Kom olie og smør på panden. Se videoen.
6.
Kom koteletterne på panden, når smørret er bruset af, og brun dem i 1 minut på hver side. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Kom koteletterne på panden, og brun dem i 1 minut på hver side. Hvis du ikke har plads til alle koteletterne, så tag kun halvdelen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
7.
Skru ned til middellav varme (fx 3 ud af 9 eller 2 ud af 6). Steg koteletterne som beskrevet her på den ene side:
- Svinekotelet 1 centimeter tyk (uden ben): 2 minutter
- Svinekotelet 2 centimeter tyk (uden ben): 4 minutter
8.
Steg koteletterne samme tid på den anden side:
- Svinekotelet 1 centimeter tyk (uden ben): 2 minutter
- Svinekotelet 2 centimeter tyk (uden ben): 4 minutter
9.
Tjek, at kødet er gennemstegt. Kødsaften må ikke være rød. Du kan også måle temperaturen i den tykkeste del af koteletten. Den skal være mindst 63 grader.
10.
Krydr kødet med salt og eventuelt andre krydderier på begge sider.
Krydr kødet med salt og eventuelt andre krydderier på begge sider. Gentag med eventuelt næste hold koteletter.
11.
Kasser stegefedtet, og server svinekoteletterne med noget lækkert tilbehør. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 861 kJ / 205 kcal
Protein: 46 %
Kulhydrat: 1 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 4,5 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer