1. >
  2. Stegte nudler med kylling og grønt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Nudler

3.

Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Når vandet koger, kom så nudlerne i gryden, og kog dem, som det står på pakken.

4.

Hæld vandet fra pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af, imens du laver resten.

Fyld

5.

Skyl peberfrugten, og skær den i 1 centimeter tykke strimler.

Skyl peberfrugterne, og skær dem i 1 centimeter tykke strimler.

6.

Skyl forårsløg, og snit dem fint. Se videoen.

Skyl forårsløg, og snit den fint. Se videoen.

7.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.

Skyl og skræl guleroden. Skær den i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.

8.

Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler. Hvis de ikke er så store, kan du nøjes med at skære dem over én gang på den lange led eller på skrå.

9.

Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser.

10.

Skræl ingefæren, og hak den fint. Se videoen.

11.

Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebryst-fileterne i tynde strimler. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.

Marinade

12.

Skær limen over i to dele, og pres saften ud af den ene halvdel. Skær den anden halvdel i både. Se videoen.

Skær limene over i to dele, og pres saften ud af den ene. Skær den anden i både. Se videoen.

13.

Kom limesaft, soya, sød chilisauce og sukker i en lille skål, og bland det sammen til en marinade.

Samle retten

14.

Varm wokken med 1 spiseske olie op til middelhøj varme.

15.

Steg kyllingekødet i 3-4 minutter, eller til det er gyldent og gennemstegt.

16.

Tag kyllingekødet af wokken, og læg det på en tallerken, og kom den sidste spiseske olie i wokken.

17.

Steg hvidløg, ingefær, peberfrugt, gulerod og sukkerærter i 2-3 minutter ved middelhøj varme, til grøntsagerne er blevet tilberedte, men stadig har bid.

18.

Skru ned for wokken og tilsæt kylling og marinade. Lad det simre i cirka 1 minut, og vend derefter sammen med nudlerne og forårsløg.

19.

Drys med peanuts inden servering, og server med limebåde, soya og sød chilisauce til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1815 kJ / 434 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse