1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Ris og nudler>
  6. Stegte nudler med kylling og grønt

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Nudler

3.

Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Når vandet koger, kom så nudlerne i gryden, og kog dem, som det står på pakken.

4.

Hæld vandet fra pastaen i et dørslag, og lad den dryppe af, imens du laver resten.

Fyld

5.

Skyl peberfrugten, og skær den i 1 centimeter tykke strimler.

Skyl peberfrugterne, og skær dem i 1 centimeter tykke strimler.

6.

Skyl forårsløg, og snit dem fint. Se videoen.

Skyl forårsløg, og snit den fint. Se videoen.

7.

Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.

Skyl og skræl guleroden. Skær den i tynde stave, som er cirka ½ centimeter tykke.

8.

Skyl sukkerærterne, og skær dem i strimler. Hvis de ikke er så store, kan du nøjes med at skære dem over én gang på den lange led eller på skrå.
Du kan også bruge almindelige ærter.

9.

Pil hvidløg, og pres det i en hvidløgspresser.

10.

Skræl ingefæren, og riv den på et rivejern. Pas på fingrene! Se videoen.

11.

Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebryst-fileterne i tynde strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Marinade

12.

Skær limen over i to dele, og pres saften ud af den ene halvdel. Skær den anden halvdel i både. Se videoen.

Skær limene over i to dele, og pres saften ud af den ene. Skær den anden i både. Se videoen.

13.

Kom limesaft, soya, sød chilisauce og sukker i en lille skål, og bland det sammen til en marinade.

Samle retten

14.

Varm wokken med 1 spiseske olie op til middelhøj varme.

15.

Steg kyllingekødet i 3-4 minutter, eller til det er gyldent og gennemstegt.

16.

Tag kyllingekødet af wokken, og læg det på en tallerken. Kom den sidste spiseske olie i wokken.

17.

Steg hvidløg, ingefær, peberfrugt, gulerod og sukkerærter eller ærter i 2-3 minutter ved middelhøj varme. Grøntsagerne skal være tilberedte, men stadig have bid.

18.

Skru ned for wokken og tilsæt kylling og marinade. Lad det simre i cirka 1 minut, og vend derefter sammen med nudlerne og forårsløg.

19.

Drys med peanuts inden servering, og server med limebåde, soya og sød chilisauce til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1815 kJ / 434 kcal

Protein: 26 %

Kulhydrat: 43 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 26 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min