
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Sprødt rugbrød med dip
Sprødt rugbrød med dip
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Nem

Leder du efter en lækker eftermiddags-snack til madpakken? Og vil du udfordre dig selv? Så prøv ristede rugbrøds-stænger med en hjemmelavet rygeoste-dip.
Tip: Sørg for, at rugbrøds-stængerne er kølet helt af, før du pakker dem ned i madkassen. Så bliver de ikke bløde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sprødt rugbrød med dip
Sprødt rugbrød:
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids salt
Dip:
4 spsk. rygeost
6 spsk. rygeost
2 spsk. rygeost
6 spsk. cremefraiche
9 spsk. cremefraiche
3 spsk. cremefraiche
1 bundt purløg
1 ½ bundt purløg
½ bundt purløg

Rugbrød

Olie - smagsneutral

Salt

Rygeost

Creme fraiche

Purløg
Køkkenredskaber til sprødt rugbrød med dip
1 spiseske
1 skærebræt
1 brødkniv
Bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel
2 små skåle
1 rent viskestykke
1 lille skarp kniv
1 lille skål
1 lille glasskål
1 lille glasskål

Spiseske

Skærebræt

Brødkniv

Bagepapir

Bageplade

Bagepensel

Lille røreskål

Viskestykke

Urtekniv

Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sprødt rugbrød:
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
4.
Skær rugbrødet i 2 centimeter tykke stænger. Læg dem på bagepladen.
5.
Pensl rugbrødstængerne med olie, og drys dem med salt.
6.
Bag rugbrødstængerne i cirka 5-7 minutter, til de er sprøde. Tag dem ud, og lad dem køle af.
Dip:
7.
Kom rygeost og cremefraiche i en skål, og rør det sammen.
8.
Kom vand i en skål. Skyl purløget i vandet. Dup det tørt med et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
9.
Hvis du skal det med på madpakke, så kom dippen i en lille bøtte med låg, og drys med purløg. Kom de afkølede rugbrødsstave i en anden bøtte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 941 kJ / 225 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 42 %
Fedt: 49 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer