1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Spøgelser med trøfler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mørdej:

3.

Bland mel, flormelis vaniljesukker, bagepulver og salt sammen i en skål.

4.

Skær smør ud i små stykker, og smuldr det ned i melblandingen. Se videoen.

5.

Tilsæt vand og ælt det sammen til en glat dej. Den må ikke æltes for meget.

6.

Sæt dejen på køl i en halv time.

Trøffelmasse:

7.

Smuldr kagerester ned i en skål.

8.

Tilsæt marmelade, kakaopulver, romessens og mandelessens, og ælt det sammen til en ensartet klump med hænderne eller en elpisker.

9.

Sæt trøffelmassen i køleskabet, mens du fortsætter med mørdejen.

Mørdej, fortsat:

10.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

11.

Strø en lille smule mel ud på et bord.

12.

Rul mørdejen ud, indtil den har en tykkelse på ½ centimeter.

13.

Udstik 10 bunde på 6 centimeter i diameter, og sæt bundene på en bageplade med bagepapir.

Udstik 15 bunde på 6 centimeter i diameter, og sæt bundene på en bageplade med bagepapir.

Udstik 5 bunde på 6 centimeter i diameter, og sæt bundene på en bageplade med bagepapir.

14.

Bag bundene i 7 minutter, til de er en lille smule gyldne.

15.

Tag dem ud af ovnen, når de er færdige, og sæt dem til afkøling på en bagerist. Lad dem afkøle helt, inden du samler kagen.

Trøffelmasse, fortsat:

16.

Rul 10 små kugler af trøffelmassen med hænderne, og stil dem på en flad tallerken.

Fondant:

17.

Strø lidt majsmel ud på køkkenbordet.

18.

Rul fondanten ud ovenpå majsmelet med en kagerulle, til den er meget tynd.

19.

Stik fondanten ud i 10 stykker med en rund udstikker med en diameter på 10 centimeter.

Stik fondanten ud i 15 stykker med en rund udstikker med en diameter på 10 centimeter.

Stik fondanten ud i 5 stykker med en rund udstikker med en diameter på 10 centimeter.

Saml spøgelser:

20.

Sæt en trøffelkugle på hver mørdejsbund.

21.

Beklæd trøffelkuglen med den hvide fondant, og fold siderne nedenom kuglen.

22.

Smelt mørk chokolade i en skål i mikroovnen eller over et vandbad. Se videoen.

23.

Klip en sprøjtepose midt over, så den bliver halv størrelse, og hæld chokoladen i.

24.

Klip et lillebitte hul i enden af posen.

25.

Sæt små øjne på spøgelserne med mørk chokolade.

Næringsindhold per portion

Energi: 2238 kJ / 535 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 39 %

Heraf mættet fedt: 14 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Mørdej

Mørdej

Chokolade, temperer

Chokolade, temperer

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 81 min