Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kogning af æg:

3.

Bring vand i kog i en gryde, så der er 4-5 centimeter vand i bunden af gryden. Hvis du bruger mindre vand, skal du passe på, at gryden ikke koger tør.

4.

Skru op på høj varme og tilsæt salt.

5.

Prik eventuelt æggene med en kødnål i begge ender, så de ikke revner under kogning.

6.

Skru ned på lav varme, så vandets temperatur er under kogepunktet.

7.

Læg æggene forsigtigt ned i det kogende vand med en ske eller i en lille sigte. Læg låg på.

8.

Kog æggene i 6-7 minutter.

Anret æggene

9.

Sæt et dørslag i vasken. Hæld forsigtigt æggene op i dørslaget.

10.

Kom koldt vand over æggene et øjeblik.

11.

Anret æggene i æggebægre og spis dem med en ske.

Næringsindhold per portion

Energi: 309 kJ / 74 kcal

Protein: 36 %

Kulhydrat: 2 %

Fedt: 61 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 5 min

Arbejdstid: 5 min