- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Smilende æg
Smilende æg
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
I et smilende æg er hviden blev fast, men blommen er halvt flydende. Så et smilende æg er en mellemting mellem et blødkogt æg og et hårdkogt æg. Kogetiden for et smilende æg er cirka 6-7 minutter. Følg GoCooks trin-for-trin opskrift og få et perfekt resultat.
Du skal være opmærksom på, at store æg skal koge længere tid end små æg. Kolde æg skal koge længere tid end æg. Helt friske æg skal også koge cirka et halvt minut længere end gamle æg.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til smilende æg
1-5 æg
ca. ½ l. vand
1 tsk. salt
Æg
Vand
Salt
Køkkenredskaber: til smilende æg
1 lille gryde
1 spiseske eller 1 lille sigte
1 par grydelapper
1 dørslag
1-5 teskeer
Evt. 1-5 æggebægre
Lille gryde
Kødnål
Spiseske
Grydelapper
Dørslag
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kogning af æg:
3.
Bring vand i kog i en gryde, så der er 4-5 centimeter vand i bunden af gryden. Hvis du bruger mindre vand, skal du passe på, at gryden ikke koger tør.
4.
Skru op på høj varme og tilsæt salt.
5.
Prik eventuelt æggene med en kødnål i begge ender, så de ikke revner under kogning.
6.
Skru ned på lav varme, så vandets temperatur er under kogepunktet.
7.
Læg æggene forsigtigt ned i det kogende vand med en ske eller i en lille sigte. Læg låg på.
8.
Kog æggene i 6-7 minutter.
Anret æggene
9.
Sæt et dørslag i vasken. Hæld forsigtigt æggene op i dørslaget.
10.
Kom koldt vand over æggene et øjeblik.
11.
Anret æggene i æggebægre og spis dem med en ske.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 309 kJ / 74 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 61 %
Kostfibre: 0 %