- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Bøffer og deller >
- Selleribøffer med kartofler i tomat
Selleribøffer med kartofler i tomat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til selleribøffer med kartofler i tomat
Selleribøffer:
½ knoldselleri
2 løg
½ dl grahamsmel
1 tsk. salt
1 knivspids peber
2 æg
6 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
800 g små kartofler
1 stort løg
2 fed hvidløg
5 rosmarinkviste
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
½ dl olie
1 laurbærblad
2 dl vand
2 tsk. salt
1 knivspids peber
1 dl persille

Knoldselleri

Løg

Grahamsmel

Salt

Peber

Æg

Olie - smagsneutral

Kartoffel

Hvidløg

Rosmarin (frisk)

Hakkede tomater

Laurbærblad

Vand

Persille
Køkkenredskaber til selleribøffer med kartofler i tomat
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor skål
1 kop
1 røreske
Bagepapir
1 bageplade
1 stegepande
1 spatel
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor gryde
1 grydelåg

Decilitermål

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Stor røreskål

Kop

Røreske

Bagepapir

Bageplade

Stegepande

Spatel

Lille røreskål

Viskestykke

Stor gryde

Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Selleribøffer:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Se videoen.
4.
5.
6.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Kartofler i tomat:
16.
Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte. Se videoen.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
23.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2703 kJ / 646 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer