1. Hjem >
  2. Opskrifter >
  3. Aftensmad >
  4. Tilbehør >
  5. Grønt >
  6. Salat med jordskokker og æble

Sådan gør du

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mormordressing:

3.

Skær citronen over på midten og pres saften fra en citron med en citruspresser. Kom citronsaften op i en skål. Se videoen.

4.

Kom piskefløde og sukker i skålen, og rør rundt med en ske, til sukkeret er opløst.

5.

Smag dressingen til med salt og peber.

Salat:

6.

Skyl salatbladene grundigt i en skål med vand, og lad dem dryppe af i et dørslag. Riv dem i mindre stykker, og kom dem op i en serveringsskål.

7.

Skyl basilikumkvistene i en skål med vand. Tør dem med et rent viskestykke.

8.

Pil bladene af basilikumkvistene, og kom dem op i skålen til hjertesalaten.

9.

Skrub jordskokkerne helt rene med en grøntsagsbørste. Du kan også skrælle dem med en tyndskræller. Skær dem i små tern. Se videoen.

10.

Skær æblet over, og fjern kernehuset. Skær æblet i små tern. Se videoen.

11.

Kom ternene op i skålen til salaten, og bland det hele sammen.

12.

Hæld dressingen over salaten og server straks.

Næringsindhold per portion

Energi: 540 kJ / 129 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 35 %

Fedt: 54 %

Heraf mættet fedt: 4,7 g.

Kostfibre: 4 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Inspiration

Kogte majskolber

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 10 min

Spidskålssalat med æble og feta

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Rødkålssalat med appelsin

Sværhedsgrad: Medium

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Rodfritter med timian

Sværhedsgrad: Nem

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min