- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Romkugler med chokoladeovertræk
Romkugler med chokoladeovertræk
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Romkugler? Trøfler? Krumseboller? Sputnik? Jo, kært barn har mange navne, som man siger. Uanset, hvad du kalder dem, så smager de her luksus-romkugler mindst lige så godt, som dem du kan købe ved bageren. Kom bare i gang, med at trille løs!
Opskriften giver 30 romkugler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til romkugler med chokoladeovertræk
Romkugler:
800 g kagerester (roulade, chokoladekage og mazarin)
1 håndfuld makroner
2-2 ½ spsk. kakaopulver
1 spsk. romessens
1 spsk. mandel aroma
3 spsk. abrikosmarmelade
Pynt:
200 g. mørk chokolade
Evt. kokos eller krymmel
Kagerester
Makron
Kakaopulver
Romessens
Mandelaroma (mandelessens)
Abrikosmarmelade
Mørk chokolade
Kokosmel
Køkkenredskaber til romkugler med chokoladeovertræk
1 stor skål
1 håndmixer
3 spiseskeer
1 lille gryde
1 glasskål
1 dejskraber
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 gaffel
1 lille skål
1 dørslag
Bagepapir
1 bageplade
Stor røreskål
Håndmixer
Spiseske
Lille gryde
Glasskål
Dejskraber
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Gaffel
Lille røreskål
Dørslag
Bagepapir
Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Romkugledej:
3.
Hak makronerne groft.
4.
5.
Tilsæt kakaopulver, romessens, mandelessens og abrikosmarmelade, og bland romkugledejen sammen.
6.
Smag romkugledejen til. Hvis den er for tør, kan du tilsætte lidt mere marmelade, og hvis den er for våd, skal der lidt flere kagerester i.
7.
Tril dejen til 30 romkugler, og stil dem på køl i mindst 1 time.
8.
Læg bagepapir på en bageplade.
9.
Kom krymmel eller kokos i en dyb tallerken.
10.
Bræk chokoladen i stykker, og kom den i en stor glasskål. Smelt chokoladen over vandbad. Se videoen.
11.
Stik en lille gaffel, eller et spyd i en romkugle. Dyp romkuglen i chokoladen, så den får et tyndt lag chokolade hele vejen rundt. Tril den i krymmel med det samme, og læg den på bagepapiret. Gentag med alle romkuglerne.
12.
Lad chokoladen tørre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 686 kJ / 164 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt 5,5 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer