- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Rodfrugtnuggets
Rodfrugtnuggets
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Du har nok smagt nuggets med kylling før? I denne udgave er kyllingen skiftet ud med rodfrugter. Har du mod på at prøve at lave dine egne rodfrugtnuggets?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rodfrugtnuggets
Rodfrugtsnuggets:
500 g. blandede rodfrugter (fx gulerødder, jordskokker, knoldselleri og rødbede)
750 g. blandede rodfrugter (fx gulerødder, jordskokker, knoldselleri og rødbede)
250 g. blandede rodfrugter (fx gulerødder, jordskokker, knoldselleri og rødbede)
2 æg
3 æg
1 æg
¾ dl. creme fraiche
1¼ dl. creme fraiche
½ dl. creme fraiche
1 dl. hvedemel
1½ dl. hvedemel
½ dl. hvedemel
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. paprika
1½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
4 dl. pankorasp
6 dl. pankorasp
2 dl. pankorasp
Tilbehør:
Ketchup
Mayonnaise
Chilisovs
Pastinak
Æg
Creme fraiche
Hvedemel
Salt
Paprika
Pankorasp
Tomatketchup
Mayonnaise
Chilisovs (sød)
Køkkenredskaber til rodfrugtnuggets
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 bageplade
1 bagepapir
1 kop
1 mellem skål
1 gaffel
1 dyb tallerken
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bageplade
Bagepapir
Kop
Mellem røreskål
Gaffel
Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skær rodfrugterne:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skyl og skræl rodfrugterne, og skær dem i store tern. Se videoen.
5.
Kom bagepapir på en bageplade.
Panere rodfrugtsstykkerne:
6.
Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og kom det derefter op i en mellemstor skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Kom creme fraichen op i skålen til æggene, og pisk det sammen.
Kom creme fraichen op i skålen til æggene, og pisk det sammen.
Kom creme fraichen op i skålen til ægget, og pisk det sammen.
8.
Kom hvedemel, salt og paprika op i skålen til æg og creme fraiche, og rør det til en ensartet masse med en gaffel.
9.
Kom pankoraspen op i en dyb tallerken.
10.
Kom et stykke rodfrugt ned i æggeblandingen. Brug en gaffel til at vende stykket, så æggemassen dækker det helt.
11.
Brug gaflen til at løfte stykket over i pankoraspen. Dæk det helt til med rasp.
12.
Læg den på bagepladen, og fortsæt på samme måde med resten af rodfrugtstykkerne.
Bag rodfrugtnuggets:
13.
Bag dine rodfrugtnuggets i cirka 20 minutter. De skal være helt sprøde og gyldne.
14.
Lad dem køle af i 5 minutter, før du spiser dem.
15.
Server dem med ketchup, mayonnaise eller sød chilisauce til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1389 kJ / 332 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer