- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Ristaffel med kylling og æbler
Ristaffel med kylling og æbler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her i GoCooks opskrift bestemmer du 100 % selv, hvad du vil drysse ovenpå dine ris med skøøøn kylling-karrysovs. Klargør dine yndlingstoppings, jævn sovsen med knoldsellerien og lav 100% din ristaffel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ristaffel med kylling og æbler
Ris
3 dl. ris
4 ½ dl. Ris
1 ½ dl. Ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
Karrysovs
1 knoldselleri
1 ½ knoldselleri
½ knoldselleri
1 æble
1 ½ æble
½ æble
2 terninger hønsebouillon
3 terninger hønsebouillon
1 terning hønsebouillon
4 kyllinge-bryst-filet (ca. 500 g.)
6 kyllinge-bryst-filet (ca. 750 g.)
2 kyllinge-bryst-filet (ca. 250 g.)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
25 g. smør
37 g. smør
13 g. smør
2 spsk. hvedemel
3 spsk. hvedemel
1 spsk. hvedemel
2-4 tsk. karry
4-6 tsk. karry
1-2 tsk. karry
½ tsk. gurkemeje
3/4 tsk. gurkemeje
¼ tsk. gurkemeje
6 dl. kogevand
9 dl. kogevand
3 dl. kogevand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Forslag til tilbehør
Æble
Banan
Ananas
Kokosmel
Rosiner
Peberfrugt
Ærter
Forårsløg
Peanuts
Ris (parboiled)
Vand
Salt
Knoldselleri
Æble
Hønsebouillon
Kyllingebryst
Olie - smagsneutral
Smør
Hvedemel
Karry
Gurkemeje (stødt)
Kogevand
Peber
Banan
Ananas
Kokosmel
Rosiner
Peberfrugt
Ærter
Forårsløg
Peanuts
Køkkenredskaber til ristaffel med kylling og æbler
1 teske
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 lille gryde med låg
2 store skarpe knive
2 skærebrætter
2 store gryder
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 stor skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 piskeris
1 stavblender
1 rivejern
Glasskåle
Teske
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Lille gryde
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stor gryde
Urtekniv
Dørslag
Stor røreskål
Stegepande
Paletkniv
Piskeris
Stavblender
Rivejern
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Ris:
3.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
Karrysovs:
4.
Skyl knoldsellerien, og skær skrællen af. Skær knoldsellerien i små tern. Kom dem op i en gryde. Se videoen.
5.
6.
7.
Smuldr bouillonterningerne ned i kogevandet. Rør, til de er helt opløste.
Smuldr bouillonterningen ned i kogevandet. Rør, til den er helt opløst.
Kylling:
8.
Dup kyllinge-bryst-fileterne med køkkenrulle, og skær dem i tern. Vask hænder.
9.
Karrysovs fortsat:
10.
Varm smørret op i en stor gryde. Drys karry og gurkemeje i, og svits i 1-2 minutter ved middel varme.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Tilbehør:
18.
Skyl æblerne, skær kernehusene væk, og skær æblestykkerne i tern. Kom dem op i en lille skål.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3 kJ / 793 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer