- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizzasovs
Pizzasovs
Samlet tid: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Vi du have din pizza til at smage af mere. Du få helt sikkert lyst til mere, når du topper den med denne hjemmelavede pizzasovs.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pizzasovs
Pizzasovs:
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
1 dl. frisk basilikum
1½ dl. frisk basilikum
½ dl. frisk basilikum
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
1 spsk. tomatpuré
1½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
1 spsk. olie
1½ spsk. olie
½ spsk. olie
½ tsk. eddike
¾ tsk. eddike
¼ tsk. eddike
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
2 knivspidser salt
¼ tsk. sukker
¾ tsk. sukker
½ tsk. sukker
Hvidløg
Basilikum
Cherrytomat
Hakkede tomater
Tomatpuré
Olivenolie
Æblecidereddike
Salt
Sukker
Køkkenredskaber til pizzasovs
1 køkkenvægt
2 spiseskeer
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 blender eller 1 stavblender
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Skærebræt
Urtekniv
Søjleblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzasovs:
3.
Pil hvidløg.
4.
Skyl basilikumblade og lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
5.
Kom friske tomater, basilikum, hakkede tomater, tomatpure, eddike, olie, salt og hvidløg op i en blender, og blend til en ensartet konsistens. Smag til med sukker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 318 kJ / 76 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 1,9 g.
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer