- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Peinirli
Peinirli – græske pizzabåde
Samlet tid: 75 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Prøv GoCooks udgave af den græske pizzabåd, Peinirli! Mere end 160.000 skoleelever har lavet den her opskrift. Det skal du da også! Lav en dobbeltportion, hvis du skal mætte hele familien, og gem resterne til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til peinirli
Dej:
½ pakke gær
¾ pakke gær
¼ pakke gær
2 ½ dl. vand
3 ¾ dl. vand
1 ¼ dl. vand
125 g. grahamsmel
188 g. grahamsmel
63 g. grahamsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 tsk. sukker
1 ½ tsk. sukker
½ tsk. sukker
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
300 g. pizzamel eller hvedemel
450 g. pizzamel eller hvedemel
150 g. pizzamel eller hvedemel
Fyld:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
150-200 g. blomkål
200-250 g. blomkål
75-100 g. blomkål
100 g. revet ost
150 g. revet ost
50 g. revet ost
100 g. skinkestrimler
150 g. skinkestrimler
50 g. skinkestrimler
1 æg
2 æg
1 æg
1 tsk. oregano
1 ½ tsk. oregano
½ tsk. oregano
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
Gær
Vand
Grahamsmel
Salt
Sukker
Olie - smagsneutral
Pizzamel
Løg
Blomkål
Revet ost
Skinkestrimler
Æg
Oregano (tørret)
Køkkenredskaber: til peinirli
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 mellem skål
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor eller et rivejern
2 bageplader
3 bageplader
1 bageplade
Bagepapir
1 rent viskestykke
1 bagepensel
Decilitermål
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Mellem røreskål
Stor røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Foodprocessor
Bageplade
Bagepapir
Viskestykke
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Hæld vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen, og rør, til gæren er opløst.
6.
Tilsæt grahamsmel, salt, sukker og olie. Rør det sammen. Kom pizzamel op i skålen lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
7.
Drys lidt mel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.
8.
Ælt dejen i cirka 5 minutter, indtil den slipper bordet. Dejen skal være fast og glat.
9.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter et lunt sted.
Fyld:
10.
Pil løget, og skær det i 4 stykker. Kom det i foodprocessoren.
Pil løg, og skær det i kvarte. Kom det i foodprocessoren.
11.
Fjern blade fra blomkålen, og skyl den. Skær cirka 4 buketter af blomkålen. Halver buketterne, og kom dem i foodprocessoren.
Fjern blade fra blomkålen, og skyl den. Skær cirka 2 buketter af blomkålen. Halver buketterne, og kom dem i foodprocessoren.
Fjern blade fra blomkålen, og skyl den. Skær cirka 6 buketter af blomkålen. Halver buketterne, og kom dem i foodprocessoren.
12.
Hak blomkål og løg fint i foodprocessoren. Har du ikke en foodprocessor, kan du rive løg og blomkål på den grove side af et rivejern.
13.
Kom den hakkede blomkål og løg i en stor skål sammen med revet ost og skinke.
14.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Hæld det op til blomkåls-fyldet. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller. Gentag med det næste æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Hæld det op til blomkåls-fyldet. Se videoen.
15.
Tilsæt tørret oregano. Rør rundt.
Dej fortsat:
16.
Læg bagepapir på to bageplader.
Læg bagepapir på tre bageplader.
Læg bagepapir på en bageplade.
17.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
18.
Skær den hævede dej i 4 lige store stykker.
Skær den hævede dej i 6 lige store stykker.
Skær den hævede dej i 2 lige store stykker.
19.
Rul hver dejklump ud til en oval cirkel (ellipse), så den har form som en båd. Den skal være cirka 20 centimeter lang.
20.
Kom to udrullede deje på hver bageplade. Træk lidt i dejen, så den stadig har form som en båd.
Kom to udrullede deje på hver bageplade. Træk lidt i dejen, så den stadig har form som en båd.
Kom to udrullede deje på bagepladen. Træk lidt i dejen, så den stadig har form som en båd.
21.
Fordel blomkåls-fyldet på de 4 dejstykker. Fyldet skal spredes ud på dejen, men med en fingers afstand til kanten hele vejen rundt.
Fordel blomkåls-fyldet på de 6 dejstykker. Fyldet skal spredes ud på dejen, men med en fingers afstand til kanten hele vejen rundt.
Fordel blomkåls-fyldet på de 2 dejstykker. Fyldet skal spredes ud på dejen, men med en fingers afstand til kanten hele vejen rundt.
22.
Fold dejens sider ind mod fyldet, så dejkanten bliver cirka en fingers bredde. Fold derefter dejens ender ind på samme måde. Tryk dejen godt sammen.
23.
Pensl kanterne med olie.
24.
Bag peinirli pizza-bådene i cirka 15 minutter, og lad dem derefter køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2262 kJ / 541 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 59 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer