
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta>
- Pastasalat med skinkestrimler
Pastasalat med skinkestrimler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem

Her har du en nem pastasalat, perfekt til madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til pastasalat med skinkestrimler
Ingredienser
250 g. fuldkornspasta-skruer
375 g. fuldkornspasta-skruer
125 g. fuldkornspasta-skruer
3 spsk. balsamicoeddike
4 ½ spsk. balsamicoeddike
1 ½ spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 spsk. vand
3 spsk. vand
1 spsk. vand
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
12 cherrytomater
18 cherrytomater
6 cherrytomater
1 rød peber
1 ½ rød peber
½ rød peber
80 g. frosne ærter, optøede
120 g frosne ærter, optøede
40 g. frosne ærter, optøede
175 g. skinkestrimler
160 g. skinkestrimler
85 g. skinkestrimler

Pasta (fuldkorn)

Balsamicoeddike (mørk)

Olie

Vand

Honning

Hvidløg

Salt

Peber

Agurk

Cherrytomat

Peberfrugt

Ærter

Skinkestrimler
Køkkenredskaber til pastasalat med skinkestrimler
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 mellemstor gryde
1 dørslag
1 stor skål
1 hvidløgspresser
1 gaffel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Mellem gryde

Dørslag

Stor skål

Hvidløgspresser

Gaffel

Skærebræt

Stor skarp kniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en gryde. Kom vand i gryden, og bring vandet i kog. Kog pastaskruerne, som det står på pakken.
4.
Sæt et dørslag ned i håndvasken. Når pastaskruerne er færdige, så hæld det kogende vand og pastaskruer ned i dørslaget, og lad pastaskruerne dryppe af.
5.
Tag en stor skål. Kom balsamicoeddike, olie, vand og honning i skålen.
6.
Tag en hvidløgpresser. Pil hvidløget, og pres det ned i skålen. Pisk dressingen sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber.
7.
Tag et skærebræt og kniv. Skyl agurk, cherrytomater og peberfrugt, og skær dem i tern.
8.
Kom pastaskruerne op i skålen med dressing, og rør rundt.
9.
Kom agurketern, tomattern, peberfrugttern, optøede ærter og skinkestrimler i skålen. Rør pastasalaten sammen.
10.
Spis pastasalaten med det samme, eller kom den ned i en bøtte med låg, og tag den med i madpakken til dagen efter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1571 kJ / 375 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %