1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Påske>
  6. Påskelam-muffins

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Muffins:

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Se videoen.

4.

Tænd ovnen på 175 grader.

5.

Stil muffinformene klar på en bageplade.

6.

Vask citronerne. Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, til du har mindst 2 teskeer revet citronskal. Riv ikke den hvide del lige under skallen med. Det smager bittert. Du skal gemme ½ teske citronskal til din frosting. Se videoen.

7.

Skær citronerne over, og pres dem på en citruspresser, til du har ½ deciliter citronsaft. Se videoen.

8.

Kom 1 ½ teske citronskal, blødt smør, sukker, og vaniljesukker i en stor skål, og pisk det sammen med en håndmixer. Pisk, til det bliver hvidt og luftigt.

9.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dejen sammen. Fortsæt sådan med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.

10.

Kom hvedemel og bagepulver i en ny skål, og bland det sammen.

11.

Drys melblandingen gennem en si ned i skålen med smørblandingen.

12.

Kom citronsaften i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.

13.

Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.

14.

Hæld dejen i muffinformene. De skal fyldes cirka 2/3 op. Se videoen.

15.

Bag dine muffins i 15 minutter.

16.

Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i én af dine muffins. Hvis der hænger dej på kniven, skal de bage videre. Se videoen.

17.

Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

Frosting:

18.

Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis, vaniljesukker og det sidste citronskal i en stor skål. Pisk det sammen til en luftig masse.

19.

Smør vaniljefrosting på de afkølede muffins med en smørekniv.

Pynt:

20.

Sæt skumfiduser på, så hver muffin kommer til at ligne et får. Husk at gøre plads til hovedet.

21.

Tril en kugle af sort fondant, tryk den oval, og skær 2 ører med en lille skarp kniv, eller klip med en saks. Lim 2 øjne på med en lille smule frosting.

22.

Sæt en tandstik ind nederst på et hoved og sæt den på kroppen. Fortsæt sådan med resten af dine påskelam-muffins.

Næringsindhold per portion

Energi: 2016 kJ / 482 kcal

Protein: 4 %

Kulhydrat: 48 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 16 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min