
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Påskelam-muffins
Muffins som påskelam
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Nuuurh, se lige de her nuser påskelams-muffins. Er de ikke bare cute? Du skal bare bage nogle muffins, og så pynte dem med sort fondant, små skumfiduser og frosting. Det er da opskriften på påske. En påskelam påske!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til påskelam-muffins
Muffins:
175 g. smør
2 økologiske citroner
175 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
175 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
Frosting:
100 g. flødeost naturel
60 g. smør, blødt
75 g. flormelis
1 knivspids vaniljesukker
Pynt:
1 pose små skumfiduser
Sort fondant
Sukkerøjne eller små chokoladeknapper

Smør

Citron

Sukker

Vaniljesukker

Æg

Hvedemel

Bagepulver

Flødeost naturel

Flormelis

Mini skumfiduser - marshmallows

Fondant
Køkkenredskaber til påskelam-muffins
12 muffinforme
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 håndmixer
1 køkkenvægt
1 decilitermål
4 måleskeer
1 mellem skål
1 kop
2 små skåle
1 si
1 dejskraber
1 rivejern
1 træspyd
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 teske
12 tandstikker

Muffinforme - amerikanske

Metal muffinsform

Bagerist

Håndmixer

Køkkenvægt

Decilitermål

Måleskeer

Mellem røreskål

Kop

Lille røreskål

Si

Dejskraber

Rivejern

Træspyd - bambusspyd

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Teske

Tandstikker
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins:
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Stil muffinformene klar på en bageplade.
6.
Vask citronerne. Riv skallen af citronerne på den fine side af et rivejern, til du har mindst 2 teskeer revet citronskal. Riv ikke den hvide del lige under skallen med. Det smager bittert. Du skal gemme ½ teske citronskal til din frosting. Se videoen.
7.
Skær citronerne over, og pres dem på en citruspresser, til du har ½ deciliter citronsaft. Se videoen.
8.
Kom 1 ½ teske citronskal, blødt smør, sukker, og vaniljesukker i en stor skål, og pisk det sammen med en håndmixer. Pisk, til det bliver hvidt og luftigt.
9.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk dejen sammen. Fortsæt sådan med alle æggene. Pisk mellem hvert æg. Se videoen.
10.
Kom hvedemel og bagepulver i en ny skål, og bland det sammen.
11.
Drys melblandingen gennem en si ned i skålen med smørblandingen.
12.
Kom citronsaften i dejen. Vend forsigtigt dejen sammen med en dejskraber, så dejen stadig er luftig.
13.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
14.
Hæld dejen i muffinformene. De skal fyldes cirka 2/3 op. Se videoen.
15.
Bag dine muffins i 15 minutter.
16.
Tjek, om kagen er færdig, ved at stikke en lille kniv ned i én af dine muffins. Hvis der hænger dej på kniven, skal de bage videre. Se videoen.
17.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.
Frosting:
18.
Kom flødeost naturel, blødt smør, flormelis, vaniljesukker og det sidste citronskal i en stor skål. Pisk det sammen til en luftig masse.
19.
Smør vaniljefrosting på de afkølede muffins med en smørekniv.
Pynt:
20.
Sæt skumfiduser på, så hver muffin kommer til at ligne et får. Husk at gøre plads til hovedet.
21.
Tril en kugle af sort fondant, tryk den oval, og skær 2 ører med en lille skarp kniv, eller klip med en saks. Lim 2 øjne på med en lille smule frosting.
22.
Sæt en tandstik ind nederst på et hoved og sæt den på kroppen. Fortsæt sådan med resten af dine påskelam-muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2016 kJ / 482 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 16 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer