
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Paprikagryde med mos
Paprikagryde med mos
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Farverne er overvældende her i retten. Den røde paprikagryde udfordrer den grønne kartoffel-spinatmos til kamp om den bedste smag. De to dele af retten passer så godt sammen, at kampen ender uafgjort og giver et festligt måltid.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til paprikagryde med mos
Ingredienser
500 g. svinekød
750 g. svinekød
250 g. svinekød
250 g. perleløg på glas
375 g. perleløg på glas
125 g. perleløg på glas
10 g. smør
15 g. smør
2 tsk. olie
2 spsk. koncentreret tomatpuré
3 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. koncentreret tomatpuré
1 spsk. paprika
1 ½ spsk. paprika
½ spsk. paprika
2 dl grøntsagsbouillon
3 dl grøntsagsbouillon
1 dl grøntsagsbouillon
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
2 røde peberfrugter
3 røde peberfrugter
1 rød peberfrugt
Kartoffel-spinatmos
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 ½ l vand
2 l vand
¾ l vand
500 g. frisk spinat
750 g. frisk spinat
250 g. frisk spinat
4 dl mælk
6 dl mælk
2 dl mælk
25 g. smør
40 g. smør
15 g. smør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber

Grisekød (strimler)

Perleløg

Smør

Rapsolie

Tomatpuré

Paprika

Grøntsagsbouillon

Salt

Peber

Peberfrugt

Kartoffel

Vand

Spinat

Mælk
Køkkenredskaber til paprikagryde med mos
1 sæt måleskeer
1 grydeske
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 mellem skål
1 stor gryde
1 mellem gryde
1 stegepande
1 piskeris
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 dørslag
1 si
2 grydelåg

Måleskeer

Grydeske

Lille skarp kniv

Skærebræt

Mellem skål

Stor gryde

Mellem gryde

Stegepande

Piskeris

Køkkenvægt

Målebæger

Kartoffelskræller

Dørslag

Si

Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom smør og olie i en gryde, og varm det op.
4.
Læg kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.
Put kødet i gryden, og brun det på alle sider. Skru ned.
5.
Kom tomatpuré i gryden. Rør rundt.
Kom tomatpuré i gryden. Rør det sammen.
6.
Kom perleløg, paprika og grøntsagsbouillon i gryden. Rør det sammen.
7.
Kom salt i gryden, og læg låg på. Kog retten i cirka 15 minutter.
8.
Skyl peberfrugten, og fjern stilk og kerner. Skær peberfrugten i tern.
9.
Varm en stegepande op.
10.
Læg peberfrugterne på stegepanden, og steg dem i 5 minutter. Rør hele tiden.
Læg peberfrugten på stegepanden, og steg i 5 minutter. Rør hele tiden.
11.
Kom peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.
Hæld peberfrugterne i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.
Hæld peberfrugten i gryden, og læg låg på gryden. Kog retten i cirka 15 minutter, indtil kødet er mørt.
12.
Smag retten til med salt og peber.
13.
Kartoffel-spinatmos: Vask, og skræl kartoflerne. Skær kartoflerne i terninger.
14.
Kom kartoflerne i en gryde, og hæld vand i, til det dækker kartoflerne. Læg låg på gryden, og bring vand og kartofler i kog. Kog kartoflerne i cirka 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Når kartoflerne slipper kniven nemt, er de færdige.
15.
Skyl spinaten, og fjern de grove stilke.
Skyl spinaten og fjern de grove stilke.
16.
Kom spinaten ned i gryden med kartofler. Lad det koge i cirka 2 minutter, indtil spinaten falder sammen.
17.
Sæt et dørslag i en skål. Hæld kartoflerne og spinaten i dørslaget, så kogevandet løber ned i skålen. Gem kogevandet. Se videoen.
18.
Hæld kartofler og spinat tilbage i gryden. Mos kartofler og spinat med et piskeris.
19.
Put smør og mælk i mosen. Rør det sammen.
20.
Kom kogevand og evt. lidt mælk i mosen lidt ad gangen, til konsistensen er som kartoffelmos.
21.
Smag mosen til med salt og peber. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2260 kJ / 538 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 39 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer