
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Omelet med skinke
Omelet med skinke
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Omelet med skinke smager og mætter godt, og den revne ost er som prikken over i’et. Du kan også skifte skinken ud med bacon eller kylling. Spis omeletten med rugbrød, tomater og det gnavegrønt du bedst kan lide.
I denne opskrift laver man én omelet ad gangen. Du skal derfor alle trin igennem for hver omelet, der skal laves. I opskriften foreslår vi, at du deler hver omelet i to, så der er til to personer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til omelet med skinke
Omelet med skinke:
120 g. skinkestrimler
180 g. skinkestrimler
60 g. skinkestrimler
6 æg
9 æg
3 æg
6 spsk. vand eller fløde
9 spsk. vand eller fløde
3 spsk. vand eller fløde
1 knivspids salt
2 knivspidser salt
1 knivspids salt
20 g. smør eller olie
30 g. smør eller olie
10 g. smør eller olie
50 g. revet ost
75 g. revet ost
25 g. revet ost
Friskkværnet peber
Evt. lidt purløg
Tilbehør:
8 skiver rugbrød
12 skiver rugbrød
4 skiver rugbrød
200 g. cherrytomater
600 g. cherrytomater
100 g. cherrytomater

Skinkestrimler

Æg

Vand

Salt

Smør

Revet ost

Peber

Purløg

Rugbrød

Cherrytomat
Køkkenredskaber til omelet med skinke
1 køkkenvægt
1 kniv bestik
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 kop
1 mellem skål
1 gaffel
1 stegepande
1 spatel
1 saks
Evt. 1 brødrister

Køkkenvægt

Kniv bestik

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Kop

Mellem røreskål

Gaffel

Stegepande

Spatel

Saks

Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
En omelet:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med to æg mere, så der til sidst er tre æg i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Tilsæt 3 spsk. vand eller fløde.
Tilsæt 9 spsk. vand eller fløde.
Tilsæt 6 spsk. vand eller fløde.
5.
Kom 1 knivspids salt i skålen, og pisk æggene sammen med en gaffel.
6.
Tænd op for en stegepande på middelhøj varme.
7.
Vent, til panden er varm, og kom så cirka 10 gram smør på stegepanden.
8.
Fordel smørret godt rundt og lidt op ad siderne på panden.
9.
Hæld de tre sammenpiskede æg på panden, og rør straks lidt rundt med gaflen fra før eller med en spatel. Rør kun i cirka et halvt minut.
10.
Fordel halvdelen af osten og halvdelen af skinken ud over omeletten.
11.
Lad omeletten stege i cirka 1 minut mere, uden du rører ved den. Osten skal være smeltet.
12.
Del omeletten i to, og kom den så op på to tallerkener.
13.
Krydr med peber, og drys eventuelt med purløg.
14.
Gentag, så du til sidst har to omeletter og dermed fire portioner.
Gentag, så du til sidst har tre omeletter og dermed seks portioner.
Tilbehør
15.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.
Skyl cherrytomaterne, og skær dem i kvarte.
16.
Rist rugbrødet i en brødrister, og server brød, tomater og andet grønt til de lune omeletter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1791 kJ / 428 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 7,5 g.
Kostfibre: 4 %
Kokkeskolevideoer