
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Ris og nudler>
- Nudelsalat med kylling
Nudelsalat med kylling
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Lad rugbrøds-madderne holde pause, og tag en nudelsalat med i madpakken i stedet for eller som hurtig aftensmad. Du får her GoCooks opskrift på Lasses nudelsalat med kylling og en asiatisk inspireret dressing. Lasse er juniorkok i GoCook. Let's get coooking!
Tip: Du kan bruge færdigstegte kyllingestrimler i stedet for at stege et helt kylingebryst.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nudelsalat med kylling
Salat
1 pakke ægnudler
1 ½ pakke ægnudler
½ pakke ægnudler
2 kyllingebrystfileter (eller 500 g. kylling i strimler)
3 kyllingebrystfileter (eller 750 g. kylling i strimler)
1 kyllingebrystfilet (eller 250 g. kylling i strimler)
2-3 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
1 knivspids peber
40 g. mandler
60 g. mandler
20 g. mandler
200 g. spinat
300 g. spinat
100 g. spinat
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
8-10 cherrytomater
12-15 cherrytomater
4-5 cherrytomater
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
Dressing
4 spsk. soja
6 spsk. soja
2 spsk. soja
4 spsk. sød chili-sauce
6 spsk. sød chili-sauce
2 spsk. sød chili-sauce
2 tsk. sukker
3 tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 citron, kun saften
1 ½ citron, kun saften
½ citron, kun saften
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber

Nudler (æg)

Kyllingebryst

Olie - smagsneutral

Salt

Peber

Mandler

Spinat

Agurk

Cherrytomat

Gulerod

Soja

Chilisovs (sød)

Sukker

Citron
Køkkenredskaber til nudelsalat med kylling
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor gryde
1 grydelåg
1 dørslag
1 stor skål
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 stegepande
1 spatel
2 tallerkener
Køkkenrulle
1 tyndskræller
1 lille skål
1 piskeris
1 citruspresser

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Stor gryde

Grydelåg

Dørslag

Stor røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel

Middagstallerken

Køkkenrulle

Tyndskræller

Lille røreskål

Piskeris

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge nudler:
3.
Hæld vand i stor gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog ægnudlerne, som der står på pakken.
4.
Sæt et dørslag ned i vasken. Hæld nudler og vand ned i dørslaget. Skyl nudlerne med koldt vand. Lad dem dryppe af, og hæld dem over i en stor skål.
Salat:
5.
Skær kyllingebryst-filéterne i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Skær kyllingebrystet i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
6.
Hæld olie på en stegepande, og varm den op til høj varme.
7.
Kom strimlerne af kyllingekød på stegepanden, og skru ned til middel varme. Steg dem i 3-5 minutter. Rør undervejs, så kyllingestykkerne bliver brune på alle sider.
8.
Smag til med salt og peber. Kom de stegte kyllingestrimler over på en tallerken.
9.
Tør stegepanden af med køkkenrulle. Varm den igen op til middel varme. Kom mandlerne på den tørre stegepande, og rist dem. Rør hele tiden, så de ikke brænder på. De skal kun lige få lidt farve. Kom mandlerne over på en tallerken.
10.
Kom vand i en balje. Skyl spinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre.
11.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skyl agurken og tomaterne. Skær tomaterne over på midten, og agurken i tern.
12.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
Skræl guleroden, og skær den i små tern. Se videoen.
13.
Kom kyllingestrimlerne op i skålen til nudlerne. Gør det samme med spinatblade, agurk og gulerod.
Dressing:
14.
Kom soja, sød chilisauce og sukker i en lille skål.
15.
Skær citronen over, og pres citronsaft ned i skålen. Se videoen.
Skær citronen over, og pres citronsaft ned i skålen. Se videoen.
Pres citronsaft ned i skålen. Se videoen.
16.
Rør dressingen sammen med en gaffel. Smag til med salt og peber.
17.
Hæld dressingen over salaten. Bland det hele godt sammen, og drys med hakkede mandler. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2673 kJ / 639 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 38 %
Fedt: 38 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer