
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Bøffer og deller>
- Nicoles tyrkiske frikadeller
Nicoles tyrkiske frikadeller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Medium

Nicole var med på GoCook-madcamp, hvor temaet var ’100% din verdensmad’.
Nicole har familie fra Tyrkiet, hvor disse frikadeller krydret med spidskommen kommer fra.
Tip: Du kan sætte frikadellerne på et træspyd, når du serverer, eller tage dem med på madpakken - der er de lige til at spise.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til nicoles tyrkiske frikadeller
Frikadeller
500 g. hakket oksekød
750 g. hakket oksekød
250 g. hakket oksekød
1 tsk. spidskommen
1 ½ tsk. spidskommen
½ tsk. spidskommen
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. sort peber, stødt
¾ tsk. sort peber, stødt
¼ tsk. sort peber, stødt
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 fed hvidløg
3 ¾ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2-3 forårsløg
3-3 ¾ forårsløg
1-1 ½ forårsløg
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Bulgursalat
2 dl bulgur
3 dl bulgur
1 dl bulgur
4 dl vand
6 dl vand
2 dl vand
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 forårsløg
3 forårsløg
1 forårsløg
1 dl persille
1 ½ dl persille
½ dl persille
Dressing
1 citron
1 ½ citron
½ citron
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber

Hakket oksekød

Spidskommen (stødt)

Salt

Peber

Løg

Hvidløg

Forårsløg

Smør

Olie - smagsneutral

Bulgur

Vand

Peberfrugt

Gulerod

Persille

Citron
Køkkenredskaber: til nicoles tyrkiske frikadeller
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
2 store skåle
1 stor tallerken
1 stor stegepande
1 paletkniv
1 lille gryde
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
2 små skåle
1 citronpresser
1 gaffel

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Urtekniv

Spiseske

Decilitermål

Stor røreskål

Middagstallerken

Stegepande

Paletkniv

Lille gryde

Grydelåg

Kartoffelskræller

Lille røreskål

Citruspresser

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i.
Se videoen.
Se videoen.
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i.
Se videoen.
Se videoen.
4.
Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.
5.
Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
Se videoen.
Se videoen.
6.
Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.
7.
Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.
8.
Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
9.
Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.
10.
Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.
11.
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren.
Se videoen.
Se videoen.
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
12.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne. Se videoen.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden. Se videoen.
13.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål. Se videoen.
14.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen. Se videoen.
15.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
16.
Dressing: Pres saften af citronen. Se videoen.
Dressing: Pres saften af citronen.
Se videoen.
Se videoen.
Dressing: Pres saften af den halve citron.
Se videoen.
Se videoen.
17.
Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.
18.
Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.
19.
Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2678 kJ / 641 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 15,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer