1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Bøffer og deller>
  6. Nicoles tyrkiske frikadeller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i. Se videoen.
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i.
Se videoen.
Frikadeller: Tag en skål, og kom det hakkede oksekød i.
Se videoen.

4.

Kom spidskommen, salt og peber ned i skålen med oksekødet.

5.

Pil og hak løg og hvidløg fint. Kom løg og hvidløg op i skålen med oksekødet.
Se videoen.

6.

Skyl forårsløg, og hak det fint. Kom det op i skålen. Vask hænder.

7.

Rør blandingen sammen til en fars. Brug eventuelt hænderne. Sørg for, at krydderierne og løgene bliver blandet godt sammen med kødet. Vask hænder igen.

8.

Form 12-15 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 18-25 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 6-8 frikadeller med en spiseske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

9.

Tag en stegepande, kom smør og olie på, og varm det op. Når stegepanden er godt varm, og smørret er færdigt med at bruse, lægger du forsigtigt frikadellerne på. Når frikadellerne har stegt på middel varme i 5-6 minutter på den ene side, vender du dem, og steger dem 5-6 minutter på den anden side.

10.

Skær en frikadelle over, og tjek om den er stegt færdig. Den må ikke være rød indeni. Læg frikadellerne over på et rent fad, når de er færdige.

11.

Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren.
Se videoen.
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.
Bulgursalat: Kom vand og salt i en gryde, og bring vandet i kog. Kom bulgur i gryden. Læs på pakken, hvordan du koger bulguren. Se videoen.

12.

Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl gulerødderne.
Skyl peberfrugt og forårsløg. Skræl guleroden.

13.

Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.
Tag et skærebræt, og skær peberfrugt, forårsløg og gulerødder i små stykker på cirka ½ x ½ centimeter. Kom det op i en skål.

14.

Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint, og kom den op til de andre grøntsager i skålen. Se videoen.

15.

Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.
Kom den kogte bulgur op i skålen, og bland bulgursalaten sammen.

16.

Dressing: Pres saften af citronen. Se videoen.
Dressing: Pres saften af citronen.
Se videoen.
Dressing: Pres saften af den halve citron.
Se videoen.

17.

Tag en lille skål eller en kop frem. Kom citronsaft, olie, salt og peber i, og bland det sammen med en gaffel.

18.

Hæld dressingen over bulgursalaten, og bland det godt.

19.

Server bulgursalaten med frikadellerne. Velbekomme.

Næringsindhold per portion

Energi: 2678 kJ / 641 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 23 %

Fedt: 59 %

Heraf mættet fedt: 15,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Bulgur, koge

Bulgur, koge

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min