
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Madpandekager>
- Madpandekager
Madpandekager
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Find din indre pandekage-kok frem, og brug hjemmelavede madpandekager – for eksempel til fyldte pandekager med græskarcreme. Find opskriften her på gocook.dk.
Opskriften giver 8 store madpandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til madpandekager
Madpandekager
2 dl. grahamsmel
2 dl. hvedemel
½ tsk. salt
4 æg
ca. 6 dl. mælk
½ tsk. olie til stegning af hver pandekage

Grahamsmel

Hvedemel

Salt

Æg

Mælk

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber til madpandekager
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 kop
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv

Decilitermål

Teske

Stor røreskål

Kop

Piskeris

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekagedej:
3.
Kom grahamsmel, hvedemel og salt i en skål.
4.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Pisk dejen sammen. Kom mælk i dejen lidt ad gangen, til det bliver en tynd pandekagedej.
Steg pandekager:
6.
Kom olie på en stegepande, og varm den op ved høj varme.
7.
Fyld et decilitermål ¾ op med pandekagedej, og hæld det på stegepanden. Vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig. Skru ned på middel varme.
8.
Lad pandekagen stege i cirka 1 minut på den ene side. Vend den, og steg den i cirka 1 minut på den anden side. Steg alle pandekagerne på samme måde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 858 kJ / 205 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer