- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Luciaboller
Luciaboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
For Micki er luciadag lig med luciaboller. De fine gule, bløde boller med den søde smag kommer oprindeligt fra Sverige, hvor man kalder dem lusse-katte.
Tip: Kværn safran-trådene i en morter først. Så får du mere farve og smag.
Opskriften giver cirka 15 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til luciaboller
Ingredienser:
50 g. gær
100 g. smør
2 ½ dl. mælk
Evt. ½ pk. safran (tråde eller pulver) eller ½ tsk. gurkemeje
1 dl. sukker
½ tsk. salt
Ca. 450 g. mel
Ca. 30 rosiner
1 æg
Gær
Smør
Mælk
Safran
Sukker
Salt
Hvedemel
Rosiner
Æg
Køkkenredskaber: til luciaboller
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 morter eller blender
1 røreske
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 rent viskestykke
1 kop
1 gaffel
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Stor røreskål
Lille gryde
Morter
Røreske
Husholdningsfilm
Bagepapir
Bageplade
Viskestykke
Kop
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Form luciaboller:
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Bag luciaboller:
16.
17.
Slå et æg ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
18.
Pensel alle luciabollerne med ægget. Se videoen.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 834 kJ / 199 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer