Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Linsesymfoni: Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.

4.

Vask auberginen, gulerødder og squashen. Skær dem i små tern.
Vask auberginen, og skær den i små tern. Vask gulerødderne, skræl dem og skær dem i små tern. Vask squashen, og skær den i små tern.

5.

Varm olien op i en stor gryde til middel varme.

6.

Kom løg og hvidløg i gryden. Svits i cirka 1 minut.

7.

Tilsæt spidskommen, koriander, karrypasta og evt. chili. Svits i 2 minutter.

8.

Kom gulerødder, aubergine og squash i gryden. Svits i 4 minutter.

9.

Kom de røde linser i en si. Vask dem grundigt under rindende, koldt vand.

10.

Kom linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon-terning i gryden. Læg låg på gryden, og bring retten i kog. Kog den i 25 minutter, til linserne er møre.

11.

Ris: Kom vand og salt i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, og kog dem ved svag varme i den tid, som der står på pakken.

12.

Raita: Bland græsk yoghurt, salt, sukker og peber sammen i en lille skål.
Raita: Bland yoghurt med salt, sukker og peber i en lille skål.

13.

Skyl agurken, og skær den i små tern. Kom dem op i yoghurten, og bland det sammen. Smag raitaen til med salt og koriander.

14.

Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og evt. chili.
Linsesymfoni: Smag retten til med salt, peber og eventuelt chili.

15.

Varm naanbrødene i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!
Varm naanbrødet i en ovn eller på en brødrister. Mums, så er der linsesymfoni!

Næringsindhold per portion

Energi: 4506 kJ / 1077 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 35 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min