
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med kødsovs
Lasagne med kødsovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med kødsovs
Kødsovs:
1 løg
2 løg
½ knoldselleri
1 knoldselleri
3-4 gulerødder
5-6 gulerødder
2-3 fed hvidløg
4-5 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g.)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g.)
1 dl vand (eventuelt)
1 spsk. eddike
2 spsk. eddike
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
Bechamelsovs:
1 l mælk
1 ½ l mælk
25 g. smør
40 g. smør
60 g. hvedemel
90 g. hvedemel
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ tsk. revet muskatnød
¾ tsk. revet muskatnød
Til sammenlægning:
Ca. 5 g. smør til smøring
200 g. lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkorns lasagneplader)
300 g. lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
50 g. ost, evt. parmesanost
75 g. ost, evt. parmesanost
Tilbehør:
500 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
Grøn salat
750 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød

Løg

Knoldselleri

Gulerod

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Hakket oksekød

Oregano (frisk)

Hakkede tomater

Vand

Eddike - lagereddike

Salt

Peber

Mælk

Smør

Hvedemel

Muskat (stødt)

Lasagneplader (fuldkorn)

Parmesanost

Grønt salathoved

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med kødsovs
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 røreskål
1 skærebræt
1 dørslag
2 små gryder
1 mellem gryde
2 grydeskeer
2 grydelåg
1 piskeris
1 ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.)
1 bagerist
1 sæt måleskeer
1 gaffel

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Hvidløgspresser

Rivejern

Røreskål

Skærebræt

Dørslag

Lille gryde

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Piskeris

Ovnfast fad

Bagerist

Måleskeer

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil og hak løget fint.
Se videoen.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
4.
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Se videoen.
5.
Vask og skræl knoldselleriet, og riv det groft. Se videoen.
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden Se videoen.
9.
Kom knoldselleri og gulerod i gryden, og rør rundt.
10.
Tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt lidt vand, hvis du synes, sovsen er for tør.
11.
Læg låg på, og kog ved svag varme i 15-20 minutter.
12.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Se videoen.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Se videoen.
Bechamelsovs:
13.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
14.
Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte.
Se videoen.
Se videoen.
Tag en ny gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte.
Se videoen.
Se videoen.
15.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk, til al smørret er suget op af melet. Lad det stå i cirka 4 minutter, til det er blevet brunt. Varm mælken imens. Se videoen.
16.
Kom ½ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
Kom ¾ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
Kom ¼ deciliter vand i gryden med smørbollen, og pisk, til der ikke er flere klumper. Se videoen.
17.
Hæld lidt af den lune mælk i gryden, og pisk godt. Sørg for at der ikke kommer klumper. Hæld resten af mælken i lidt af gangen, imens du pisker grundigt.
18.
Lad bechamelsovsen koge i cirka 4-5 minutter. Rør rundt imens.
19.
Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Se videoen.
20.
Tænd for ovnen på 200 grader, og sæt en bagerist i midten af ovnen.
Saml lasagnen og bag den:
21.
Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Se videoen.
22.
Kom et lag kødsovs på cirka ½ centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
Kom et lag kødsovs på cirka ½ centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
23.
Hæld cirka 2 deciliter af bechamelsovsen over kødet.
24.
Læg ⅓ af lasagnepladerne på sovsen i ét lag.
25.
Gentag med at lægge 'kødsovs - bechamelsovs - lasagneplader' to gange.
26.
Hæld det sidste bechamelsovs hen over lasagnen.
27.
Riv osten, og drys den over lasagnen.
28.
Sæt fadet med lasagne på bageristen midt i ovnen.
29.
Bag lasagnen i cirka 35 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.
30.
Servér lasagnen med grøntsager, salat og brød til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3211 kJ / 765 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer