- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med kødsovs
Lasagne med kødsovs
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Den italienske klassiker, der ikke er til at gå forkert i byen med! Duften af lasagne kan få enhver mand og en vis kendis-kat til at snuse en ekstra gang, og gå i retning af duften. Bon appetit til alle lasagne-elskere, mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med kødsovs
Kødsovs:
1 løg
2 løg
½ knoldselleri
1 knoldselleri
3-4 gulerødder
5-6 gulerødder
2-3 fed hvidløg
4-5 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
400 g. hakket oksekød
600 g. hakket oksekød
2 tsk. tørret oregano
3 tsk. tørret oregano
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g.)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g.)
1 dl vand (eventuelt)
1 spsk. eddike
2 spsk. eddike
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
¼ tsk. peber
Bechamelsovs:
1 l mælk
1 ½ l mælk
25 g. smør
40 g. smør
60 g. hvedemel
90 g. hvedemel
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ tsk. revet muskatnød
¾ tsk. revet muskatnød
Til sammenlægning:
Ca. 5 g. smør til smøring
200 g. lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkorns lasagneplader)
300 g. lasagneplader (evt. 12 stk. fuldkornslasagneplader)
50 g. ost, evt. parmesanost
75 g. ost, evt. parmesanost
Tilbehør:
500 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
Grøn salat
750 g. kogte eller dampede bønner og gulerødder
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
Løg
Knoldselleri
Gulerod
Hvidløg
Olie - smagsneutral
Hakket oksekød
Oregano (frisk)
Hakkede tomater
Vand
Eddike - lagereddike
Salt
Peber
Mælk
Smør
Hvedemel
Muskat (stødt)
Lasagneplader (fuldkorn)
Parmesanost
Grønt salathoved
Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med kødsovs
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 hvidløgspresser
1 rivejern
1 røreskål
1 skærebræt
1 dørslag
2 små gryder
1 mellem gryde
2 grydeskeer
2 grydelåg
1 piskeris
1 ovnfast fad (ca. 20 x 30 cm.)
1 bagerist
1 sæt måleskeer
1 gaffel
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Hvidløgspresser
Rivejern
Røreskål
Skærebræt
Dørslag
Lille gryde
Mellem gryde
Grydeske
Grydelåg
Piskeris
Ovnfast fad
Bagerist
Måleskeer
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kødsovs:
3.
Pil og hak løget fint.
Se videoen.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
Pil og hak løget fint. Se videoen.
4.
Skræl gulerødderne og riv dem groft. Se videoen.
5.
Vask og skræl knoldselleriet, og riv det groft. Se videoen.
6.
Pil hvidløget, og pres det med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Kom olie i en gryde, og varm olien op. Kom kødet i gryden. Rør godt. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
8.
Kom løg og hvidløg i gryden, og steg i 2-3 minutter. Kom oregano i gryden Se videoen.
9.
10.
11.
12.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Se videoen.
Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber. Se videoen.
Bechamelsovs:
13.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
14.
Se videoen.
Se videoen.
15.
16.
17.
18.
19.
Smag bechamelsovsen til med salt, peber og revet muskatnød. Se videoen.
20.
Saml lasagnen og bag den:
21.
Smør et ovnfast fad med smør. Husk at smøre godt op ad siderne. Se videoen.
22.
Kom et lag kødsovs på cirka ½ centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
Kom et lag kødsovs på cirka ½ centimeters tykkelse i bunden af fadet. Sørg for at sprede kødsovsen ud over hele bunden.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
Bag lasagnen i cirka 35 minutter. Stik en gaffel ned i lasagnen, og mærk om pladerne er bløde.
30.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3211 kJ / 765 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer