Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grøntsagssovs:

3.

Skær roden og de 3 øverste centimeter af den grønne top af porrerne.

Skær roden og de 3 øverste centimeter af den grønne top af porren.

4.

Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem grundigt i koldt vand. Se videoen.

Skær et snit på langs i porren, og skyl den grundigt i koldt vand. Se videoen.

5.

Skær porrerne i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.

Skær porren i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.

6.

Pil løg og hvidløg. Skær løgene i små tern, og hak hvidløgene fint.

7.

Skræl gulerødderne, og skyl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.

Skræl guleroden, og skyl den. Skær den i små tern. Se videoen.

8.

Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Se videoen.

9.

Skær knoldsellerien i tern på cirka ½ x ½ centimeter.

10.

Kom olien i en stor gryde, og varm den op ved middelvarme.

11.

Kom løg i gryden, og svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Se videoen.

12.

Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Lad det stege i cirka 5 minutter. Grøntsagerne må ikke tage farve.

13.

Kom timian og tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.

14.

Kom hakkede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsagssovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.

15.

Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Hak persillen fint. Se videoen.

16.

Tag gryden væk fra varmen, når tomatsovsen har kogt. Kom persille i gryden, og smag til med salt og peber. Se videoen.

Mornaysauce:

17.

Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.

Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.

Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.

18.

Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.
Tag et piskeris. Kom mel i gryden, og pisk det sammen.

19.

Kom mælk i gryden lidt ad gangen, mens du pisker. Sovsen skal blive lidt tyk og være uden klumper.

20.

Tag en grydeske. Kom revet ost i sovsen, og rør rundt med grydeskeen.

21.

Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i mornaysaucen.

22.

Smag til med salt og peber.

23.

Tænd ovnen på 180 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.

Saml lasagnen og bag den:

24.

Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie. Se videoen.

25.

Fordel halvdelen af grøntsagssovsen i fadet. Spred grøntsagssovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.

26.

Fordel lasagneplader over grøntsagssovsen i ét lag.

27.

Fordel halvdelen af mornaysaucen ovenpå lasagnepladerne.

28.

Gentag med et lag grøntsagssovsen, et lag lasagneplader og til sidst et lag mornaysauce.

29.

Drys revet ost og rasp over lasagnen.

30.

Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.

Næringsindhold per portion

Energi: 2972 kJ / 710 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 45 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 12,1 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Porrer

Porrer

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Løg, svitse

Løg, svitse

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Mornaysovs

Mornaysovs

Lasagne, samle

Lasagne, samle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 40 min

Arbejdstid: 15 min