- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Lasagne>
- Lasagne med grøntsager
Lasagne med grøntsager
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Udfordr din indre Garfield, og servér lasagne med alle dine yndlings-grøntsager. Den vil med garanti blive et hit!
Skift f.eks. nogle af grøntsagerne i opskriften ud med pastinak, jordskokker, rødbede eller squash - og find selv på flere.
Tip: Lad lasagnen stå i mindst 10 minutter, når den har været i ovnen, så den kan samle sig - så bliver den nemlig endnu bedre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med grøntsager
Grøntsagssovs:
2 porrer
3 porrer
1 porre
3 løg
4 ½ løg
1 ½ løg
3 fed hvidløg
4 ½ fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ knoldselleri
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. tørret timian
1 ½ spsk. tørret timian
½ spsk. tørret timian
4 spsk. tomatpuré (ca. 60 g)
6 spsk. tomatpuré (ca. 90 g)
2 spsk. tomatpuré (ca. 30 g)
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
3 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 1200 g)
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 bundt persille
1 ½ bundt persille
½ bundt persille
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Mornaysauce:
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
3 spsk. mel
4 ½ spsk. mel
1 ½ spsk. mel
6 dl mælk
9 dl mælk
3 dl mælk
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost
½ tsk. fintrevet muskatnød
¾ tsk. friskrevet muskatnød
¼ tsk. friskrevet muskatnød
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Lasagne:
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. olie
200 g lasagneplader
300 g lasagneplader
100 g lasagneplader
2 spsk. rasp
3 spsk. rasp
1 spsk. rasp
100 g revet ost
150 g revet ost
50 g revet ost
Porre
Løg
Hvidløg
Gulerod
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Tomatpuré
Hakkede tomater
Persille
Salt
Peber
Smør
Hvedemel
Mælk
Revet ost
Muskatnød
Lasagneplader (fuldkorn)
Rasp
Køkkenredskaber til lasagne med grøntsager
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor gryde
1 spatel
2 grydelåg
1 lille skål
1 mellemstor gryde
1 piskeris
1 grydeske
1 rivejern
1 bagerist
1 ovnfast fad
1 gulerodsskræller
1 lille skarp kniv
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor gryde
Spatel
Grydelåg
Lille røreskål
Mellem gryde
Piskeris
Grydeske
Rivejern
Bagerist
Ovnfast fad
Kartoffelskræller
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsagssovs:
3.
Skær roden og de 3 øverste centimeter af den grønne top af porrerne.
Skær roden og de 3 øverste centimeter af den grønne top af porren.
4.
Skær et snit på langs i porrerne, og skyl dem grundigt i koldt vand. Se videoen.
Skær et snit på langs i porren, og skyl den grundigt i koldt vand. Se videoen.
5.
Skær porrerne i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.
Skær porren i skiver på cirka ½ centimeters tykkelse.
6.
Pil løg og hvidløg. Skær løgene i små tern, og hak hvidløgene fint.
7.
Skræl gulerødderne, og skyl dem. Skær dem i små tern. Se videoen.
Skræl guleroden, og skyl den. Skær den i små tern. Se videoen.
8.
Skær knoldselleri over på midten, og læg skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af med en stor kniv. Se videoen.
9.
Skær knoldsellerien i tern på cirka ½ x ½ centimeter.
10.
Kom olien i en stor gryde, og varm den op ved middelvarme.
11.
Kom løg i gryden, og svits løgene i cirka 2 minutter, til de er klare. De må ikke tage farve. Se videoen.
12.
Kom porre, gulerodstern, knoldselleritern og hvidløg i gryden. Lad det stege i cirka 5 minutter. Grøntsagerne må ikke tage farve.
13.
Kom timian og tomatpuré i gryden, og steg i 2 minutter.
14.
Kom hakkede tomater i gryden, og læg låg på gryden. Lad grøntsagssovsen koge i cirka 10 minutter, til grøntsagerne er møre.
15.
16.
Mornaysauce:
17.
Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
Tag en mellemstor gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
18.
19.
20.
21.
Tag et rivejern. Riv muskatnød på den fine side af rivejernet. Kom revet muskatnød i mornaysaucen.
22.
Smag til med salt og peber.
23.
Saml lasagnen og bag den:
24.
Tag et ovnfast fad og en bagepensel. Smør fadet med olie. Se videoen.
25.
Fordel halvdelen af grøntsagssovsen i fadet. Spred grøntsagssovsen ud, så den ligger i et jævnt lag og dækker hele bunden af fadet.
26.
Fordel lasagneplader over grøntsagssovsen i ét lag.
27.
Fordel halvdelen af mornaysaucen ovenpå lasagnepladerne.
28.
Gentag med et lag grøntsagssovsen, et lag lasagneplader og til sidst et lag mornaysauce.
29.
Drys revet ost og rasp over lasagnen.
30.
Stil lasagnen i ovnen, og bag den i cirka 40 minutter, til lasagnepladerne er møre. Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen for at tjekke, om lasagnepladerne er møre.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2972 kJ / 710 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 12,1 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer