- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Kylling i fad med ris
Kylling i fad med ris
Samlet tid: 50 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Nem ovnret med kylling og grøntsager. Find forklædet frem, brug dine yndlingsgrøntsager og kom i gang.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kylling i fad med ris
Fyld:
100 g. cherrytomater
150 g. cherrytomater
50 g. cherrytomater
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
3 fed hvidløg
5 fed hvidløg
2 fed hvidløg
1 løg
1½ løg
½ løg
200 g. champignon (kan undlades eller erstattes af anden grøntsag)
300 g. champignon (kan undlades eller erstattes af anden grøntsag)
100 g. champignon (kan undlades eller erstattes af anden grøntsag)
200 g. gulerødder
300 g. gulerødder
100 g. gulerødder
500 g. kyllingebrystfilet eller kyllingeinderfileter
750 g. kyllingebrystfilet eller kyllingeinderfileter
250 g. kyllingebrystfilet eller kyllingeinderfileter
1 spsk. olie til at smøre fad
1½ spsk. olie til at smøre fad
½ spsk. olie til at smøre fad
Sovs:
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
150 g. pikantost
225 g. pikantost
75 g. pikantost
½ l. madlavningsfløde
1 l. madlavningsfløde
¼ l. madlavningsfløde
1 spsk. tomatpuré
1½ spsk. tomatpuré
½ spsk. tomatpuré
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
½ tsk. peber
¾ tsk. peber
¼ tsk. peber
Tilbehør:
3 dl. ris
4½ dl. ris
1½ dl. ris
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ dl. frisk persille
¾ dl. frisk persille
¼ dl. frisk persille
Cherrytomat
Peberfrugt
Hvidløg
Løg
Champignon
Gulerod
Kyllingeinderfilét
Olivenolie
Hakkede tomater
Pikantost
Madlavningsfløde
Tomatpuré
Salt
Peber
Vilde ris
Kogevand
Persille
Køkkenredskaber til kylling i fad med ris
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
2 skærebrætter
2 store skarpe knive
1 hvidløgspresser
1 kartoffelskræller
1 ovnfast fad
2 mellemstore skåle
1 røreske eller 1 piskeris
1 si
1 lille gryde med låg
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Kartoffelskræller
Ovnfast fad
Mellem røreskål
Røreske
Si
Lille gryde
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skyl tomater, og skær dem i store tern. Hvis du bruger cherrytomater, så halver dem kun.
5.
Skyl og rens peberfrugten fri for kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i tern på cirka 2 x 2 centimeter.
6.
Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.
7.
Pil og hak løget i små tern. Se videoen.
8.
Skær bunden af champignonerne, og rens dem for jord. Skær dem i kvarte.
9.
Skyl og skræl gulerødderne. Skær dem i skiver af cirka 1 centimeters tykkelse. Se videoen.
10.
Tag et rent skærebræt og en ren skarp kniv. Skær kyllingebrystfileterne i små tern. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved råt kød.
11.
Smør et ildfast fad.
12.
Kom grøntsagerne i fadet, og læg kyllingebrystfiletternene ovenpå.
Sovs:
13.
Kom hakkede tomater, pikantost, fløde, tomatpuré, salt og peber i en mellemstor skål, og bland det godt sammen.
14.
Hæld sovsen over grøntsagerne og kyllingen i fadet.
15.
Kom fadet i ovnen, og bag det hele i 25-30 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt, og grøntsagerne er møre. Imens kan du lave tilbehøret.
Tilbehør:
16.
Skyl risene. Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Tilsæt risene, når vandet koger. Kog risene, som det står på pakken. Se videoen.
17.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.
18.
Hak persillen fint. Se videoen.
19.
Når retten er færdig i ovnen, så drys med persille ovenpå fyldet, og server med ris til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3121 kJ / 746 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 13 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer