- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Krydret lammegryde
Krydret lammegryde
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium
Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret lammegryde
Lammegryde
500 g. lammesmåkød
750 g. lammesmåkød
250 g. lammesmåkød
5 store løg
7 ½ store løg
2 ½ store løg
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. harissa
1 ½ spsk. harissa
½ spsk. harissa
1 spsk. groft salt
1 ½ spsk. groft salt
½ spsk. groft salt
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
2 dåser kikærter
3 dåser kikærter
1 dåse kikærter
2 dl rosiner
3 dl rosiner
1 dl rosiner
75 g. mandler
120 g. mandler
40 g. mandler
Pynt
½ dl bredbladet persille
1 dl bredbladet persille
Tilbehør
1 citron
1 ½ citron
½ citron
Lammekød
Løg
Pastinak
Olie - smagsneutral
Harissa
Salt
Vand
Kikærter (brik)
Rosiner
Mandler
Persille
Citron
Køkkenredskaber til krydret lammegryde
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 mellem gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
1 dåseåbner
1 si
1 elkedel
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 rent viskestykke
1 teske
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Urtekniv
Skærebræt
Mellem gryde
Grydeske
Grydelåg
Kartoffelskræller
Dåseåbner
Si
Elkedel
Lille røreskål
Stegepande
Paletkniv
Viskestykke
Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammegryde:
3.
Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
5.
6.
Kog lammegryde:
7.
8.
Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
13.
Tilbehør:
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4066 kJ / 972 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 21,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer