
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kød>
- Lam og ged>
- Krydret lammegryde
Krydret lammegryde
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Medium

Overrask dine forældre med en lække lammegryde. Lammegryden er krydret med harissa, som er en tyktflydende chilisauce med masser af smag. Sammen med mandler og rosiner kan man blive helt "lam-slået" af smagen i denne eksotiske ret.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til krydret lammegryde
Lammegryde
500 g. lammesmåkød
750 g. lammesmåkød
250 g. lammesmåkød
5 store løg
7 ½ store løg
2 ½ store løg
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. harissa
1 ½ spsk. harissa
½ spsk. harissa
1 spsk. groft salt
1 ½ spsk. groft salt
½ spsk. groft salt
3 dl vand
4 ½ dl vand
1 ½ dl vand
2 dåser kikærter
3 dåser kikærter
1 dåse kikærter
2 dl rosiner
3 dl rosiner
1 dl rosiner
75 g. mandler
120 g. mandler
40 g. mandler
Pynt
½ dl bredbladet persille
1 dl bredbladet persille
Tilbehør
1 citron
1 ½ citron
½ citron

Lammekød

Løg

Pastinak

Olie - smagsneutral

Harissa

Salt

Vand

Kikærter (brik)

Rosiner

Mandler

Persille

Citron
Køkkenredskaber til krydret lammegryde
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 mellem gryde
1 grydeske
1 grydelåg
1 kartoffelskræller
1 dåseåbner
1 si
1 elkedel
1 lille skål
1 stegepande
1 paletkniv
1 rent viskestykke
1 teske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Urtekniv

Skærebræt

Mellem gryde

Grydeske

Grydelåg

Kartoffelskræller

Dåseåbner

Si

Elkedel

Lille røreskål

Stegepande

Paletkniv

Viskestykke

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lammegryde:
3.
Skær kødet ud i stykker på 2,5 x 2,5 centimeter. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Se videoen.
5.
Varm olien op i gryden. Kom lammekødet i, og brun det på alle sider. Rør med en grydeske.
6.
Kom hakket løg i gryden, og svits videre i 2 minutter. Se videoen.
Kog lammegryde:
7.
Kom harissa, salt og vand i gryden. Læg låg på, og lad retten simre ved lav varme i 30 minutter. Gå videre med opskriften, mens retten simrer.
8.
Skræl pastinakkerne, og skær enderne af. Skær pastinakkerne i skiver på cirka 1 centimeter. Kom dem i gryden, og kog nu det hele i 5 minutter mere. Se videoen.
9.
Stil en si i vasken. Åbn dåsen med kikærter, og hæld kikærterne i sien. Skyl dem med koldt vand, og lad dem dryppe af i sien. Kom kikærterne op i gryden, og kog det hele videre i 5 minutter.
10.
Kom rosinerne op i gryderetten, og lad det hele koge i endnu 5 minutter.
11.
Kom mandlerne i en lille skål. Kog 3 deciliter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Fisk de varme mandler op af vandet med en gaffel, og smut mandlerne. Varm en stegepande op, og kom mandlerne på den tørre stegepande. Rist dem i 2 minutter, til de er let gyldne. Se videoen.
12.
Kom koldt vand i en skål, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
13.
Smag eventuelt retten til med mere harissa og salt.
Tilbehør:
14.
Skær citronen ud i både.
15.
Drys bredbladet persille og ristede mandler over den krydrede lammegryderet, og servér med citronbåde til. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4066 kJ / 972 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 53 %
Heraf mættet fedt: 21,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer