- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Klassikere>
- Grisekød>
- Koteletter i fad
Koteletter i fad
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Har du mad-tjansen? Så få opskriften på rigtig mormormad: Koteletter i fad! Det er super nem aftensmad, der passer sig selv i ovnen. Retten er med ekstra grøntsager og uden almindelig fløde, men stadig med masser af smag! Du kan også give opskriften dit eget twist. Du kan fx erstatte koteletterne med kylling og porre med gulerødder i tern. Så hvad venter du på?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til koteletter i fad
Koteletter i fad:
250 g. champignon
375 g. champignon
125 g. champignon
5 g. smør
8 g. smør
3 g. smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
4 koteletter
6 koteletter
2 koteletter
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¾ knivspids peber
½ knivspids peber
150 g. bacon i tern
225 g. bacon i tern
125 g. bacon i tern
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
1 porre
1 ½ porre
½ porre
1 rød peberfrugt
1 ½ rød peberfrugt
½ rød peberfrugt
2 tsk. paprika
3 tsk. paprika
1 tsk. paprika
2 ½ dl. madlavningsfløde
3 ¾ dl. madlavningsfløde
1 ¼ dl. madlavningsfløde
1 brik/dåse hakkede tomater (ca. 400 g)
1 ½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 600 g)
½ brik/dåse hakkede tomater (ca. 200 g)
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
¾ knivspids peber
½ knivspids peber
Kogte ris:
3 dl ris
4½ dl ris
1½ dl ris
5 dl. vand
7 ½ dl. vand
2 ½ dl. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Champignon
Smør
Olie - smagsneutral
Grisekoteletter
Salt
Peber
Bacon
Løg
Hvidløg
Porre
Peberfrugt
Paprika
Madlavningsfløde
Hakkede tomater
Ris (parboiled)
Vand
Køkkenredskaber til koteletter i fad
1 fad
1 stegepande
1 paletkniv
2 skarpe knive
2 skærebrætter
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 mellemstor gryde
Ovnfast fad
Stegepande
Paletkniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Mellem gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koteletter:
3.
Skær det nederste del af roden på champignonerne væk, og børst dem fri for jord. Skær champignonerne i kvarte. Se videoen.
4.
Kom smør og olie på stegepanden, og varm op. Når smør og olie er bruset af, er det varmt. Svits champignonerne i 2-3 minutter på panden. Læg dem på en tallerken.
5.
Krydr koteletterne med salt og peber på begge sider. Læg dem på stegepanden, og steg dem i 1 minut på den ene side. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
6.
Vend koteletterne, og steg dem 1 minut på den anden side.
7.
Skru ned for varmen, og vend koteletterne. Steg i 3 minutter. Læg dem derefter i et ovnfast fad.
8.
Tænd ovnen på 180 grader almidelig ovn.
Svampe- og baconsovs:
9.
Kom bacontern på stegepanden, og steg dem i cirka 3 minutter. Tag baconternene af panden, og læg dem på en tallerken. Se videoen.
10.
Tag et stykke køkkenrulle, og tør forsigtigt baconfedtet af stegepanden. Stegepanden er stadig meget varm. Kom champignonerne på stegepanden. Lad dem stege i cirka 6 minutter. Rør i dem undervejs. Kom champignonerne på en tallerken.
11.
Pil hvidløget, og hak det fint eller pres det i en hvidløgspresser. Se videoen.
12.
Skyl, og skær den røde peberfrugt i små tern. Se videoen.
13.
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Skær den grønne porretop af. Se videoen.
14.
15.
Kom bacon, løg, hvidløg, peberfrugt, porre og paprika på stegepanden, og lad det stege i cirka 5 minutter.
16.
Kom madlavningsfløde, champignon og tomater på stegepanden. Skru ned for varmen, og lad det simre i cirka 7 minutter.
17.
Smag din svampesauce til med salt og peber, så den smager, som du ønsker det.
18.
19.
Fordel sovsen over koteletterne i fadet, og sæt derefter fadet i ovnen i 20-25 min.
Kogte ris:
20.
Hæld risene i en skål, og vask dem. Hæld risene op i en si. Gentag med nyt vand, indtil vandet er klart. Se videoen.
21.
Kom vandet op i en gryde. Tilsæt salt og sæt i kog ved høj varme.
22.
Tilsæt risene, og læg låg på. Skru ned til svag varme og kog i 12 til 15 minutter. Risene skal have suget alt vandet. Tjek eventuelt kogetiden på pakken.
23.
Fjern gryden fra varmen og lad den stå i 12 til 15 minutter. Rør risene løse med en gaffel.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2714 kJ / 649 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 14,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer