
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Pitabrød og wraps>
- Kødboller i pitabrød
Krydrede kødboller i pitabrød med tzatziki
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Svær

Her kommer opskriften på en lille, lækker græker: Krydrede kødboller i pitabrød med tzatziki - krydret, sprød og blød. Luk øjnene, tag en bid og så er du faktisk i Grækenland med duften af hjemmebagte pitabrød.
TIP: Du kan købe færdige pitabrød i stedet for selv at bage dem, hvis tiden er lidt knap.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kødboller i pitabrød
Pitabrød:
25 g. gær
37 g. gær
12 g. gær
3 dl. vand
4 ½ dl. vand
1 ½ dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
150 g. grahamsmel
225 g. grahamsmel
75 g. grahamsmel
350 g. hvedemel
525 g. hvedemel
175 g. hvedemel
Kødboller:
400 g. hakket lamme- eller grisekød
600 g. hakket lamme- eller grisekød
200 g. hakket lamme- eller grisekød
1 æg
1 ½ æg
½ æg
½ tsk. tørret chili
¾ tsk. tørret chili
¼ tsk. tørret chili
1 tsk. stødt spidskommen
1 ½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 tsk. smør
1 ½ tsk. smør
½ tsk. smør
Tzatziki:
1 agurk
1 ½ agurk
½ agurk
1 fed hvidløg
2 fed hvidløg
½ fed hvidløg
5 dl. græsk yoghurt
4 ½ dl. græsk yoghurt
2 ½ dl. græsk yoghurt
1 tsk. olie
1 ½ tsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
evt. 5 mynteblade
evt. 7 ½ mynteblade
evt. 2 ½ mynteblade
Salat:
½ icebergsalat eller spidskål
¾ icebergsalat eller spidskål
¼ icebergsalat eller spidskål
1 gulerod
1 ½ gulerod
½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Salt

Grahamsmel

Hvedemel

Hakket grisekød

Æg

Chili (flager)

Stødt spidskommen

Smør

Agurk

Hvidløg

Græsk yoghurt

Peber

Mynte

Icebergsalat

Gulerod

Æble
Køkkenredskaber til kødboller i pitabrød
1 køkkenvægt
1 deciliermål
1 decilitermål
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store skåle
1 lille gryde
2 røreskeer
1 rent viskestykke
Bagepapir
2 bageplader
1 bageplade
1 kagerulle
1 kop
1 gaffel
1 bagepensel
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 hvidløgspresser
2 små skåle
2 tallerkener
1 stegepande
1 paletkniv

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Viskestykke

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Kop

Gaffel

Bagepensel

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Hvidløgspresser

Lille røreskål

Middagstallerken

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hjemmelavede pitabrød:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
Pitabrød: Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Det skal være lige så varmt som din lillefinger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Kom olie, salt og grahamsmel. Kom hvedemel i skålen lidt ad gangen, og rør, til dejen er så fast, at du kan ælte den med hænderne. Gem cirka 1 deciliter hvedemel. Se videoen.
6.
Drys lidt hvedemel på bordet, og hæld dejen ud på bordet. Ælt dejen med hænderne, til den er glat og smidig. Det tager cirka 5 minutter. Tilsæt hvedemel, indtil dejen næsten ikke klistrer til bordet mere.
7.
Kom dejen tilbage i skålen, og dæk skålen til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve i cirka 60 minutter et lunt sted.
8.
Kom bagepapir på to bageplader.
Kom bagepapir på en bageplade.
9.
Hæld dejen ud på bordet, og del den i 8 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen. Se videoen.
Hæld dejen ud på bordet, og del den i 12 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen. Se videoen.
Hæld dejen ud på bordet, og del den i 4 lige store stykker. Form hvert stykke til en bolle. Rul hver bolle ud med en kagerulle til små tykke pandekager, der er cirka ½ centimeter tykke. Læg dem på bagepladen. Se videoen.
10.
Lad dem efterhæve 10 minutter.
11.
Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
12.
Bag pitabrødene i cirka 10 minutter.
Kødboller:
13.
Kom hakket kød i en stor skål. Se videoen.
14.
Slå et æg ud i en kop, og hæld ægget op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Tilsæt chili, spidskommen og salt. Rør farsen sammen, til den er glat og ensartet. Se videoen.
15.
Form 20 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 30 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
Form 10 kødboller af farsen med en ske, og læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
16.
Kom olie og smør på en stegepande, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.
Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.
Tag en stegepande. Kom olie og smør på stegepanden, og varm op. Lad fedtstoffet smelte og bruse af. Se videoen.
17.
Læg forsigtigt kødbollerne på stegepanden, og lad dem stege ved middel varme i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem færdige i 5 minutter på den anden side, eller til de er gennemstegte.
Tzatziki:
18.
Skyl en agurk, og riv den på den grove side af et rivejern.
Tzatziki: Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern.
19.
Læg den revne agurk på et rent viskestykke, og pres saften ud.
20.
Pil, og pres hvidløg. Se videoen.
21.
Kom yoghurt, olie, hvidløg, salt og peber i en skål, og rør det sammen. Kom revet agurk i skålen, og rør sammen. Se videoen.
22.
Kom vand i en lille skål, og skyl myntebladene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak myntebladene fint, og drys dem over tzatzikien. Sæt tzatzikien på køl, indtil servering. Se videoen.
Salat:
23.
Skær et salathoved eller spidskål midt over. Læg det med skærefladen nedad, og snit det i cirka 2 mm tynde strimler. Se videoen.
24.
Skyl guleroden. Vask eller skræl guleroden, og riv den på den grove side af rivejernet. Se videoen.
25.
Skyl æblet. Skær æblet i små tern. Se videoen.
26.
Server dine pitabrød med varme kødboller, tzatziki og en lækker salat. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1661 kJ / 397 kcal
Protein: 26 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer