
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Kartoffelboller med ost
Kartoffelboller med ost
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Du går aldrig galt i byen med hjemmelavede, lune boller. Men de her boller er ikke helt almindelige boller. De er nemlig fyldt med både ost og revne kartofler. Spis dem lune med ost, salat og tomat i midten. Det rene guf!
Opskriften giver cirka 12 kartoffelboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelboller med ost
Ingredienser
250 g. kartofler
50 g. ost
25 g. gær
2 dl lunket vand
2 dl kærnemælk
2 tsk. groft salt
½ tsk. stødt allehånde eller muskatnød
3 ½ dl grahamsmel
9 dl hvedemel
Forslag til tilbehør
1 blad grøn salat pr. bolle
2 skiver tomat pr. bolle
1 tsk. pesto pr. bolle

Kartoffel

Skæreost

Gær

Vand

Kærnemælk

Salt

Allehånde (stødt)

Grahamsmel

Hvedemel

Grønt salathoved

Tomat

Pesto (grøn)
Køkkenredskaber til kartoffelboller med ost
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
Bagepapir
1 bageplade
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
Køkkenrulle
1 stor skål
1 grydeske
Husholdningsfilm
1 lille skarp kniv
1 rent viskestykke
1 bagerist

Køkkenvægt

Måleskeer

Målebæger

Bagepapir

Bageplade

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Køkkenrulle

Stor røreskål

Grydeske

Husholdningsfilm

Urtekniv

Viskestykke

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Vask og skræl kartoflerne. Stil et rivejern på et skærebræt, og riv kartoflerne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
5.
Riv osten på den fine side af rivejernet. Du kan sagtens bruge det samme rivejern.
6.
Smuldr gæren ned i skålen. Se videoen.
7.
Kom vand og kærnemælk i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er helt opløst.
8.
Kom revet kartoffel og revet ost i skålen, og rør rundt. Tilsæt allehånde eller muskatnød, og rør rundt igen.
9.
Kom grahamsmel i skålen, og rør rundt med en grydeske. Kom derefter hvedemel i lidt ad gangen, og rør dejen sammen undervejs.
10.
Drys lidt hvedemel ud på bordet, og kom dejen ud på bordet. Ælt dejen færdig med hænderne. Kom den æltede dej tilbage i skålen, og dæk skålen med husholdningsfilm. Stil den tildækkede skål et lunt sted, og lad dejen hæve i 15 minutter. Se videoen.
Form og bag bollerne:
11.
Dry lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Rul dejen til en lille pølse, og del den i 12 lige store stykker. Form de 12 stykker til runde boller, og læg dem på bagepladen. Dæk bollerne til med et rent viskestykke, og lad dem hæve i 15 minutter. Tænd ovnen på 200 grader.
12.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag bollerne i 15-20 minutter. Se videoen.
13.
Tag bollerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
14.
Imens bollerne køler af, kan du skylle tomater og grøn salat til fyld. Skær tomaten i skiver, og del salaten i salatblade.
15.
Skær bollerne over, og fordel 1 teske pesto, 2 skiver tomat og 1 salatblad i hver bolle. Du kan også bruge andet pålæg. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1068 kJ / 255 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 80 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer