- >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Suppe >
- Karrysuppe med rejer
Karrysuppe med rejer
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?
Tip: Lav et lækkert madbrød til din suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karrysuppe med rejer
Suppe:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ knoldselleri (400 g.)
400 g. kartofler
600 g. kartofler
200 g. kartofler
½ frisk chili
¾ frisk chili
¼ frisk chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 tsk. karry
6 tsk. karry
2 tsk. karry
1 l. vand
1 ½ l. vand
5 dl. vand
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 ¼ dl. kokosmælk
1 ¾ dl. kokosmælk
¾ dl. kokosmælk
1 cm. frisk ingefær
1 ½ cm. frisk ingefær
½ cm. frisk ingefær
2 lime
3 lime
1 lime
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
150 g. rejer (fra frost eller i lage)
225 g. rejer (fra frost eller i lage)
75 g. rejer (fra frost eller i lage)

Løg

Hvidløg

Knoldselleri

Kartoffel

Chili

Olie - smagsneutral

Karry

Vand

Æble

Kokosmælk

Ingefær (frisk)

Lime

Salt

Peber

Rejer
Køkkenredskaber til karrysuppe med rejer
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 grydeske
1 rivejern
1 citruspresser

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Hvidløgspresser

Kartoffelskræller

Stor gryde

Grydeske

Rivejern

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Karrysuppe:
3.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
4.
Pil, og pres hvidløget. Se videoen.
5.
6.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
7.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Rejer:
18.
Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1490 kJ / 356 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer