- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Karrysuppe med rejer
Karrysuppe med rejer
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her kommer et sikkert hit. Har du nogensinde prøvet at spise en china box med asiatisk mad? Den her suppe leger med nogle af de samme smage, som du finder i en chinabox. Det lyder da ret lækkert, gør det ik?
Tip: Lav et lækkert madbrød til din suppe.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karrysuppe med rejer
Suppe:
2 løg
3 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
½ knoldselleri (400 g.)
400 g. kartofler
600 g. kartofler
200 g. kartofler
½ frisk chili
¾ frisk chili
¼ frisk chili
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
4 tsk. karry
6 tsk. karry
2 tsk. karry
1 l. vand
1 ½ l. vand
5 dl. vand
1 æble
1 ½ æble
½ æble
1 ¼ dl. kokosmælk
1 ¾ dl. kokosmælk
¾ dl. kokosmælk
1 cm. frisk ingefær
1 ½ cm. frisk ingefær
½ cm. frisk ingefær
2 lime
3 lime
1 lime
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
150 g. rejer (fra frost eller i lage)
225 g. rejer (fra frost eller i lage)
75 g. rejer (fra frost eller i lage)
Løg
Hvidløg
Knoldselleri
Kartoffel
Chili
Olie - smagsneutral
Karry
Vand
Æble
Kokosmælk
Ingefær (frisk)
Lime
Salt
Peber
Rejer
Køkkenredskaber til karrysuppe med rejer
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 hvidløgspresser
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 grydeske
1 rivejern
1 citruspresser
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Hvidløgspresser
Kartoffelskræller
Stor gryde
Grydeske
Rivejern
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Karrysuppe:
3.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
4.
Pil, og pres hvidløget. Se videoen.
5.
6.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
7.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17.
Rejer:
18.
Hvis du bruger frosne rejer, så kom dem i en skål, og hæld kogende vand over, så det lige dækker rejerne. Lad dem stå i cirka 2 minutter, til de er tøet op. Hvis du bruger rejer fra lage, kan du springe dette over.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1490 kJ / 356 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer