1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Kardemommesnurrer med æble

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i en stor skål. Hæld den lune mælk og smør i skålen, og rør, til gæren er opløst.

5.

Tilsæt vaniljesukker, sukker, kardemomme og salt, og rør rundt.

6.

Slå et æg ud i en kop eller et glas, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.

7.

Tilsæt det meste af hvedemelet, og rør dejen sammen. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Ælt den sammen med hænderne, til den er smidig og glat. Se videoen.

8.

Kom dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Stil den til hævning i cirka 1 time.

Æblemos:

9.

Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.

10.

Kom æbletern, sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Læg låg på, og lad det koge ved svag varme i cirka 15 minutter, til æblerne er kogt lidt ud.

11.

Tag gryden væk fra varmen. Stil gryden ned i håndvasken og mos æblerne med et piskeris. Du kan også bruge en stavblender.

12.

Hæld æblefyldet i en skål. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme, og rør rundt. Lad den køle lidt af.

Lave snurrer:

13.

Kom bagepapir på en bageplade.

14.

Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Rul den ud til en flad rektangel. Den skal være cirka 50 x 40 centimeter og cirka ½ centimeter tyk.

15.

Fordel et cirka ½ centimeter tyndt lag æblefyld på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel dej over, så fyldet er pakket ind. Får du æblemos til overs, så put det i en bøtte med låg og stil det i køleskabet. Se videoen.

16.

Skær dejpladen ud i cirka 16 strimler. Sno dem til snurrer.

17.

Læg dine kardemomme-snurrer på bagepladen. Læg et rent viskestykke over, og lad dem hæve i cirka 1 ½ time.

18.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl æblesnurrerne med mælk. Se videoen.

19.

Bag kardemomme-snurrerne i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Bank en snurre under bunden. Det skal lyde hult. Se videoen.

20.

Lad dine kardemomme-snurrer køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 1117 kJ / 267 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 72 %

Fedt: 21 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Perfekte snurrer

Perfekte snurrer

Boller, pensle

Boller, pensle

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min