- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Efterår>
- Kardemommesnurrer med æble
Kardemommesnurrer med æble
Samlet tid: 200 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Svær
Hvis du elsker kanelsnegle, så er GoCooks opskrift på de her snurrer lige noget for dig. De minder om kanelsnegle, men har bare en lidt anden, men mindst lige så lækker smag. Det søde æblefyld i den bløde gærdej er en godbid sendt fra himlen. Æblemosen som du bruger som æblefyld rækker i øvrigt også til morgenmaden eller som marmelade på dit brød.
Opskriften giver cirka 16 kardemomme-snurrer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kardemommesnurrer med æble
Kardemommesnurrer:
100 g. smør
3 dl. mælk
25 g. gær
1 tsk. vaniljesukker
80 g. sukker
3 tsk. stødt kardemomme
¼ tsk. salt
1 æg
550-600 g. hvedemel
Æblemos:
6 store eller 8 små æbler
125 g. sukker
1 spsk. vand
2 tsk. vaniljesukker
1 ½ tsk. kardemomme
¼ dl. mælk til pensling
Smør
Mælk
Gær
Vaniljesukker
Sukker
Kardemomme (stødt)
Salt
Æg
Hvedemel
Æble
Vand
Køkkenredskaber til kardemommesnurrer med æble
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
2 små gryder med låg
1 røreske
1 kop
2 rene viskestykker
1 skærebræt
1 tyndskræller
1 stor skarp kniv
1 piskeris
1 mellemstor skål
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 glas
1 bagepensel
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Kop
Viskestykke
Skærebræt
Tyndskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Piskeris
Mellem røreskål
Bagepapir
Bageplade
Kagerulle
Glas
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mælk, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Det skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
5.
6.
Slå et æg ud i en kop eller et glas, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
7.
8.
Æblemos:
9.
Skræl æblerne, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
10.
11.
12.
Lave snurrer:
13.
Kom bagepapir på en bageplade.
14.
15.
Fordel et cirka ½ centimeter tyndt lag æblefyld på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel dej over, så fyldet er pakket ind. Får du æblemos til overs, så put det i en bøtte med låg og stil det i køleskabet. Se videoen.
16.
Skær dejpladen ud i cirka 16 strimler. Sno dem til snurrer.
17.
18.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Pensl æblesnurrerne med mælk. Se videoen.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1117 kJ / 267 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer