1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Jul>
  6. Kandiserede æbler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld kokosmel i en dyb tallerken.

4.

Sæt en pind godt ned i skroget af hvert af æblerne. Æblet skal sidde godt fast.

5.

Kom sukker, vand og glukose i en kasserolle. Det er vigtigt, at redskaberne er helt rene. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst (vådt).

6.

Bring sukkermassen i kog. Når det koger, skruer du ned på middel varme. Få eventuelt hjælp af en voksen, da sukkeret bliver brændende varmt.

7.

Når karamellen begynder at tykne, så sæt et termometer ned og hold øje. Når temperaturen er 152 grader, så tag forsigtigt gryden af varmen og stil den på en bordskåner.

8.

Så snart det holder op med at boble, så dyp hurtigt æblerne i karamellen, et ad gangen. Drej æblet rundt, så det får karamel hele vejen rundt. Dyp æblet i kokosmel og stil det på bagepapir til afkøling.

Næringsindhold per portion

Energi: 2304 kJ / 551 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 89 %

Fedt: 10 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min