
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Ingeborgs spinatpirogger
Ingeborgs spinatpirogger
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 117 min.
Sværhedsgrad: Medium

Ingeborg var med på GoCook-madcamp og var vild med kylling og hvidløg. I piroggerne får du det hele i én mundfuld, og så er de perfekte til madpakken.
Tip: Brug færdig-stegte kyllingestrimler eller en færdig pizzadej, så går det lidt hurtigere.
Opskriften giver 12 spinatpirogger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ingeborgs spinatpirogger
Dej
25 g. gær
2 dl. vand
1 spsk. olie
1 dl. yoghurt naturel
200 g. grahamsmel
1 tsk. salt
75 g. frossen spinat, optøet
300 g. hvedemel
Fyld
125 g. kyllingebryst
½ løg
150 g. hvidkål
½ peberfrugt
2 spsk. olie
50 g. frosne ærter, optøede
2 tsk. paprika
1 tsk. oregano
Evt. lidt chili
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Pensling
½ dl. mælk

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Yoghurt naturel

Grahamsmel

Salt

Spinat

Hvedemel

Kyllingebryst

Løg

Hvidkål

Peberfrugt

Ærter

Paprika

Oregano (tørret)

Chili (flager)

Peber

Mælk
Køkkenredskaber til ingeborgs spinatpirogger
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 gaffel
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Lille gryde

Røreske

Husholdningsfilm

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Middagstallerken

Stegepande

Spatel

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Gaffel

Viskestykke

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille gryde og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet op i skålen og rør, til gæren er opløst.
6.
Kom olie, yoghurt, grahamsmel og salt i skålen og rør rundt.
7.
Kom den optøede, hakkede spinat op i skålen med dejblandingen. Rør det sammen.
8.
Kom hvedemel i dejen lidt efter lidt, indtil dejen er så fast, at du kan ælte den. Drys lidt hvedemel på bordet. Vend dejen ud på bordet og ælt den grundigt. Se videoen.
9.
Læg dejen tilbage i skålen og kom husholdningsfilm over. Lad dejen hæve i 20 minutter.
Fyld:
10.
Skær kyllingebrystet i skiver og læg kyllingeskiverne på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
11.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil og hak løget fint. Se videoen.
12.
Skær hvidkålen i tynde strimler.
13.
Vask peberfrugten og skær den i små tern. Se videoen.
14.
Kom olie på en stegepande og varm den op til lidt over middel varme.
15.
Læg kyllingestykkerne på stegepanden, og brun dem på begge sider. Tilsæt løg, hvidkål, peberfrugter, ærter, oregano, paprika og eventuelt chili. Skru ned og lad det hele stege i 5-10 minutter. Smag til med salt og peber.
Saml piroggerne:
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
17.
Drys lidt hvedemel på bordet. Hæld dejen ud på bordet, form den til en pølse, og skær den i 12 stykker. Rul hvert stykke ud til en flad cirkel på cirka 12 centimeter. Læg dem på bagepladerne.
18.
Læg 1-2 spiseskefuld fyld på den ene halvdel af hver cirkel. Lad 1 centimeter være fri i kanten. Fold den anden halvdel henover fyldet. Tryk kanterne sammen med en gaffel. Gør det samme med alle pirogger.
19.
Læg et rent viskestykke over piroggerne og lad dem hæve i 15 minutter.
Pensel og bag piroggerne:
20.
Kom mælk i en kop. Pensl piroggerne med mælk.
21.
Bag piroggerne i 13-15 minutter, indtil de er lysebrune og sprøde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 893 kJ / 213 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer