- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Bagværk til madpakken>
- Ingeborgs spinatpirogger
Ingeborgs spinatpirogger
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 117 min.
Sværhedsgrad: Medium
Ingeborg var med på GoCook-madcamp og var vild med kylling og hvidløg. I piroggerne får du det hele i én mundfuld, og så er de perfekte til madpakken.
Tip: Brug færdig-stegte kyllingestrimler eller en færdig pizzadej, så går det lidt hurtigere.
Opskriften giver 12 spinatpirogger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ingeborgs spinatpirogger
Dej
25 g. gær
2 dl. vand
1 spsk. olie
1 dl. yoghurt naturel
200 g. grahamsmel
1 tsk. salt
75 g. frossen spinat, optøet
300 g. hvedemel
Fyld
125 g. kyllingebryst
½ løg
150 g. hvidkål
½ peberfrugt
2 spsk. olie
50 g. frosne ærter, optøede
2 tsk. paprika
1 tsk. oregano
Evt. lidt chili
½ tsk. salt
1 knivspids peber
Pensling
½ dl. mælk
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Yoghurt naturel
Grahamsmel
Salt
Spinat
Hvedemel
Kyllingebryst
Løg
Hvidkål
Peberfrugt
Ærter
Paprika
Oregano (tørret)
Chili (flager)
Peber
Mælk
Køkkenredskaber til ingeborgs spinatpirogger
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
Husholdningsfilm
2 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel
Bagepapir
2 bageplader
1 kagerulle
1 gaffel
1 rent viskestykke
1 kop
1 bagepensel
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Husholdningsfilm
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Bagepapir
Bageplade
Kagerulle
Gaffel
Viskestykke
Kop
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Fyld:
10.
Skær kyllingebrystet i skiver og læg kyllingeskiverne på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
11.
12.
13.
14.
15.
Saml piroggerne:
16.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.
17.
18.
19.
Pensel og bag piroggerne:
20.
21.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 893 kJ / 213 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 62 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer