
Hummus
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Få en nem og klassisk opskrift på hummus her fra GoCook. Hummus er den arabiske måde at servere kikærter på, og det betyder faktisk bare kikærter på arabisk. Hummus er godt til at komme i sandwich, eller som dip til fx gulerods- og agurkestave.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hummus
Ingredienser
1 brik/dåse kikærter (ca. 240 g)
1 ½ brik/dåse kikærter (ca. 360 g)
½ brik/dåse kikærter (ca. 120 g)
1 fed hvidløg
1 ½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
½ citron
¾ citron
¼ citron
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ dl olivenolie
¾ dl olivenolielie
¼ dl olivenolie
1 spsk. tahin

Kikærter (brik)

Hvidløg

Citron

Salt

Jomfruolivenolie

Tahin
Køkkenredskaber til hummus
1 minihakker eller foodprocesser
1 decilitermål
1 si
1 skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 citruspresser
1 teske

Minihakker

Decilitermål

Si

Røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Citruspresser

Teske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hjemmelavet hummus:
3.
Tag en si, og læg den i en skål.
4.
Hæld kikærterne i sien, så væsken fra dåsen løber ned i skålen. Gem væsken.
5.
Kom kikærterne i en minihakker eller foodprocesser.
6.
Pil hvidløget, og kom det op i foodprocessoren.
7.
Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ½ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.
Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¾ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.
Tag et skærebræt, og skær citronen over. Pres saften fra ¼ citron ned i foodprocesseren til kikærter og hvidløg. Fjern eventuelle kerner. Se videoen.
8.
Kom salt, olie og tahin i foodprocessoren.
9.
Blend det hele i 1 minut, til det er en ensartet masse.
10.
Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
Hvis du vil have, at din hummus er lidt tyndere, kommer du 1-2 spiseske af den gemte væske fra dåsen i. Blend igen.
11.
Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
Smag din hummus til med salt, olie og citron, så den smager, som du ønsker det.
12.
Serveres straks.
Serveres straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 889 kJ / 212 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 2,2 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer