
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Hindbærsnitter med kokos
Hindbærsnitter med kokos
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 37 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hindbærsnitter er småkager lagt sammen med marmelade imellem. Du kan sagtens bruge lige den marmelade, du bedst kan lide!
Du skal starte med at lave en grunddej, som du også kan bruge til ingefærsmåkager eller spiralsmåkager. Hvis du laver dobbelt portion, kan du nemt lave to slags småkager på én gang.
Opskriften giver cirka 6 hindbærsnitter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hindbærsnitter med kokos
1 portion grunddej:
175 g. mel
100 g. sukker
125 g. koldt smør
½ æg
Hindbærsnitter:
1 dl. kokosmel
6 tsk. hindbærmarmelade
Glasur:
Ca. 2 spsk. kogende vand
150 g. flormelis
Dit ynglingskrymmel til pynt

Hvedemel

Sukker

Smør

Æg

Kokosmel

Hindbærmarmelade

Vand

Flormelis

Krymmel
Køkkenredskaber: til hindbærsnitter med kokos
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 kniv
1 kop
1 frysepose
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 rund kageudstikker
1 elkedel
1 lille skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Kniv bestik

Kop

Frysepose

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Udstikkere til småkager

Elkedel

Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grunddej:
3.
Tag en stor skål. Kom mel og sukker i, og rør det sammen.
4.
Skær smørret i små tern og kom op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens som ligner brødkrummer.
5.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør det sammen, og del ægget i to lige store dele. Rør den ene del af ægget ned i skålen. Den anden halvdel skal du ikke bruge. Se videoen.
Hindbærsnitter:
6.
Kom kokosmel i grunddejen, og ælt det sammen med hænderne, indtil kokosmelet er jævnt fordelt.
7.
Kom dejen i en frysepose, og sæt den på køl i mindst 15 minutter.
8.
Tænd ovnen på 180 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
9.
Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.
10.
Udstik dejen med en rund udstikker. Kom forsigtigt de runde kager over på bagepladen. Hvis du ikke har en udstikker, kan du skære dejen ud i lige store firkanter med en kniv.
11.
Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne (se på billedet). Du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte, derfor skal du kun skære i halvdelen af kagerne (toppen af hindbærsnitten).
12.
Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt sådan, indtil du ikke har mere dej.
13.
Bag småkagerne i ovnen i 8-10 minutter. De er færdige, når de er lidt brune i kanten. Lad småkagerne blive helt kolde.
14.
Kom cirka 1 teske hindbærmarmelade på hver bund (dem uden hul i midten). Fordel marmeladen helt ud til kanten. Læg så toppene ovenpå, så du får en slags sandwich.
Glasur:
15.
Kog lidt vand i en elkedel eller gryde.
16.
Kom flormelis i en lille skål. Kom 1 spiseske af det kogende vand ned i skålen, og rør rundt. Start med meget lidt vand! Hvis glasuren er for tyk, kan du altid tilsætte lidt ekstra vand, men den skal være ret tyk.
17.
Tag en teske eller en kniv. Smør nu glasuren på dine hindbærsnitter i et tyndt lag.
18.
Pynt hindbærsnitterne med dit yndlingskrymmel.
19.
Spis dem straks, eller opbevar hindbærsnitterne i en kagedåse.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1657 kJ / 396 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 48 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 14 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer