- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Mørdej>
- Hindbærsnitter
Hindbærsnitter
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 24 min.
Sværhedsgrad: Medium
Har du nogensinde lavet dine helt egne hindbærsnitter? Det er super nemt, og det kræver bare, at du har handlet ind, og har lyst til at lege med i køkkenet.
Tip: du kan også udstikke din kagedej til dine hindbærkager, istedet for at skulle skære dem i snitter.
Opskriften giver 6 hindbærsnitter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hindbærsnitter
Mørdej:
265 g. hvedemel
75 g. flormelis
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
160 g. smør
½ dl. koldt vand
Glasur og pynt:
1 glas hindbærmarmelade (400 g.)
225 g. flormelis
1-2 spsk. vand
2 spsk. krymmel
Hvedemel
Flormelis
Salt
Vaniljesukker
Bagepulver
Smør
Vand
Hindbærmarmelade
Krymmel
Køkkenredskaber til hindbærsnitter
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 frysepose
1 lille gryde
1 grydeske
1 bageplade
Bagepapir
1 kagerulle
1 mellem skål
1 dejskraber
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor røreskål
Røreske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Frysepose
Lille gryde
Grydeske
Bageplade
Bagepapir
Kagerulle
Mellem røreskål
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Mørdej:
3.
Kom mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål.
4.
Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen.
5.
Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld. Se videoen.
6.
Kom det kolde vand i dejen og saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den.
7.
Kom dejen i en frysepose og lad dejen køle i cirka 40 minutter.
Marmelade:
8.
Kom hindbærmarmelade i en lille gryde og kog den op ved middel varme i et par minutter. Så fordamper der noget vand, og marmeladen bliver mere tyk. Du skal ende med at have cirka 2½ deciliter marmelade.
Mørdej, fortsat:
9.
10.
11.
Tag dejen ud fra køl, og del dejen i to.
12.
Drys mel på et rent bord, og sørg for at der hele tiden er mel under dejen, så den ikke klistrer fast til bordet. Rul dejen forsigtigt ud med en kagerulle, Rul den ene klump ud til et rektangel på cirka 10x30 cm. Dejen skal cirka være ½ centimeter tyk. Fortsæt på samme måde med den anden dej.
13.
Skær kanterne til, så begge rektangler er lige store. Du kan også udstikke dejen til små småkager med en rund udstikker. Hvis du bruger en udstikker så husk at du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte. Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne.
14.
Kom rektanglerne eller de udstykkede kager på bagepladen. Kom bagepladen i ovnen og bag dem i cirka 11-13 minutter, eller til kanterne er gyldne. De skal ikke være hårde som småkager.
15.
Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle i cirka 15 minutter på en bagerist. Lav glasuren imens.
Glasur:
16.
Hæld flormelissen i en skål. Se videoen.
17.
Tilsæt vand og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.
18.
Når dine bunde er i stuetemperatur, kommer du hindbærmarmelade på. Smør et lag hindbærmarmelade på den ene afkølede bund. Kom den anden bund ovenpå.
19.
Smør glasuren på den øverste bund med bagsiden af en ske. Drys eventuelt med krymmel.
20.
Hvis du har lavet lavet dem om rektangel på 10x30 centimeter. skal du skære hindbærsnitten i 6 snitter på cirka 5x10 centimeter med en skarp kniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3074 kJ / 735 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 69 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer