
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Hindbærmarmelade
Hindbærmarmelade
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Det bedste man kan få er hjemmelavet marmelade! Det smager himmelsk, og får sommeren til at vare lidt længere. Du kan også eksperimentere ved at blande forskellige bær eller tilsætte eksempelvis vanilje - og lave din helt egen marmelade med din yndlingssmag.
Tip: Til denne opskrift er det rigtigt vigtigt, at du bruger helt rene glas til din syltetøj. Få eventuelt en voksen til at hjælpe dig med at skolde glassene med kogende vand, inden du skal bruge dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hindbærmarmelade
Ingredienser
400 g. hindbær (frosne eller friske)
2 dl sukker

Hindbær

Sukker
Køkkenredskaber til hindbærmarmelade
1 decilitermål
1 køkkenvægt
2 mellem gryder
Rene syltetøjsglas med låg
1 sæt grydelapper
1 røreske

Decilitermål

Køkkenvægt

Mellem gryde

Sylteglas

Grydelapper

Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Skoldnings af syltetøjsglas:
3.
Kom vand i en gryde, læg låg på, og bring vandet i kog.
4.
Stil tomme, rene syltetøjsglas ned i køkkenvasken. Læg også lågene i vasken.
5.
Hæld kogende vand ned i de tomme syltetøjsglas og i lågene. Pas på, du ikke brænder dig. Få eventuelt hjælp fra en voksen.
6.
Hæld forsigtigt vandet fra glassene. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp fra en voksen. Glassene er nu skoldede og klar til brug.
Hindbærmarmelade:
7.
Kom hindbær og sukker i en gryde, og bland det sammen.
8.
Tænd for kogepladen, og kog bærrene i cirka 10 minutter ved svag varme. Når der kommer skum i gryden, skal du forsigtigt fjerne det med en ske.
9.
Hæld marmeladen i de rene syltetøjsglas. Skru låget på med det samme.
10.
Opbevar marmeladen ved stuetemperatur, indtil du har åbnet glasset. Derefter skal det i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 684 kJ / 163 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 93 %
Fedt: 5 %
Kostfibre: 0 %