- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Havregrynskugler
Havregrynskugler - gammeldags
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Ingen jul uden gammeldags havregrynskugler! Opskriften blev opfundet under 2. verdenskrig, hvor man ikke havde så mange lækkerier til rådighed. I dag er kuglerne helt klassisk julekonfekt, der stadig er supernem at lave.
Tip: Hvis du tør, så prøv at komme lidt kaffe eller appelsinjuice i dejen!
Opskriften giver cirka 15 havregrynskugler.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til havregrynskugler
Havregrynskugler:
100 g. blødt smør
3 dl. havregryn
1 dl. kokosmel
1 dl. flormelis
4 spsk. kakao
evt. 1 spsk. kaffe (færdigbrygget)
Pynt:
1 dl. kokosmel eller havregryn
Smør
Havregryn
Kokosmel
Flormelis
Kakaopulver
Køkkenredskaber til havregrynskugler
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 kniv
1 stor skål
1 elpisker
Husholdningsfilm
1 lille skål
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Kniv bestik
Stor røreskål
Elpisker
Husholdningsfilm
Lille røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Kom blødt smør, havregryn, kokosmel, flormelis, kakaopulver og evt. lidt færdigbrygget kaffe i en stor skål. Ælt det hele sammen til en klump med hænderne. Smag til med havregryn, flormelis og kakaopulver.
5.
Dæk skålen med husholdningsfilm og stil massen i køleskabet i mindst 20 minutter.
6.
7.
Hæld kokosmel eller havregryn i en lille skål. Tril kuglerne i skålen, til de er dækkede.
8.
Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 7954 kJ / 1901 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 28 %
Fedt: 64 %
Heraf mættet fedt: 96 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer