
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Gulerodskage
Gulerodskage med sukkersyltede gulerødder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Prøv denne lækre gulerodskage med lynsyltede gulerodsstrimler ovenpå, i stedet for glasur. Det er let at sukkersylte gulerodsstrimler, og det smager rigtigt godt!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodskage
Gulerodskage:
5 gulerødder (ca. 350 g.)
75 g. valnødder
2½ dl brun farin
3 æg
3⅓ dl hvedemel
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
200 g. blødt smør
Gulerodstopping:
2 gulerødder
2½ dl vand
1½ dl sukker
1 økologisk citron

Gulerod

Valnødder

Brun farin

Æg

Hvedemel

Kanel (stødt)

Bagepulver

Smør

Vand

Sukker

Citron økologisk
Køkkenredskaber til gulerodskage
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 røreskåle
1 elpisker
1 teske
1 røreske
1 bageform
1 tyndskræller
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 gaffel eller 1 citronpresser
1 si

Køkkenvægt

Målebæger

Kartoffelskræller

Rivejern

Skærebræt

Urtekniv

Røreskål

Elpisker

Teske

Røreske

Rugbrødsform

Tyndskræller

Mellem gryde

Grydeske

Gaffel

Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage gulerodskage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Hak valnødderne groft. Se videoen.
7.
Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.
8.
Tilsæt brun farin, og pisk det sammen med en elpisker, til den brune farin er opløst.
9.
Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en skål. Bland det sammen.
10.
Si hvedemel, kanel og bagepulver i æggeblandingen. Bland det sammen.
11.
Vend smøret forsigtigt i dejen.
12.
Vend gulerødderne og valnødderne i dejen. Bland det sammen.
13.
Smør en bageform med smør, og hæld dejen over i formen.
14.
Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.
15.
Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Se videoen.
16.
Lad kagen køle af.
Gulerodstopping:
17.
Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Se videoen.
18.
Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.
19.
Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.
20.
Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Riv ikke den hvide del med. Se videoen.
21.
Skær citronen over, og pres saften ud. Se videoen.
22.
Kom citronsaft og citronskal i gryden, og rør rundt.
23.
Kom gulerodsstrimlerne i gryden. Lad dem ligge i lagen, til kagen er bagt færdig.
24.
Sæt en si i køkkenvasken, og hæld gulerødderne og lagen i sien. Lad gulerødderne dryppe af.
25.
Pynt med gulerodsstrimlerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 18431 kJ / 4405 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 113 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer