- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Sommer>
- Grøn kartoffelsalat med kylling
Grøn kartoffelsalat med helstegt kylling
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du kender den hvide kartoffelsalat. Her kan du gå all-in med en ny opskrift på grøn kartoffelsalat med asparges, krydderurter og sennepsdressing. Og sammen med helstegt kylling er der tre sikre point!
Tip: Hvis du er vild med creme fraiche i din dressing, kan du erstatte vandet med 2 spiseskeer creme fraiche. Så får du en mere mild dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grøn kartoffelsalat med kylling
Helstegt kylling:
1 hel kylling
1 ½ hel kylling
½ hel kylling
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 spsk. balsamico
1 ½ spsk. balsamico,
½ spsk. balsamico
1 spsk. sukker
1 ½ spsk. sukker
½ spsk. sukker
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Grøn kartoffelsalat:
800 g. kartofler
1200 g. kartofler
400 g. kartofler
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ dl. ærter
¾ dl. ærter
¼ dl. ærter
1 bundt asparges
1 ½ bundt asparges
½ bundt asparges
1 knivspids salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
½ dl. purløg
¾ dl. purløg
¼ dl. purløg
Dressing:
2 ½ spsk. olie
3 ¾ spsk. olie
1 ¼ spsk. olie
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
2 tsk. sennep
3 tsk. sennep
1 tsk. sennep
1 spsk. vand
1 ½ spsk. vand
½ spsk. vand
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kylling
Olie - smagsneutral
Balsamicoeddike (mørk)
Sukker
Salt
Kartoffel
Ærter
Grønne asparges
Agurk
Purløg
Honning
Sennep
Vand
Peber
Køkkenredskaber til grøn kartoffelsalat med kylling
1 spiseske
1 teske
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 ovnfast fad
3 små skåle
1 grøntsagsbørste
2 mellemstore gryder med låg
1 dørslag
2 skærebrætter
1 store skarpe knive
1 stor skål
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Decilitermål
Ovnfast fad
Lille røreskål
Grøntsagsbørste
Mellem gryde
Dørslag
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Helstegt kylling:
3.
Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.
4.
Rens kyllingen grundigt. Husk at vaske hænder, når du har rørt ved rå kylling. Se videoen.
5.
Læg kyllingen med brystet opad i et ovnfast fad. Vask hænder. Se videoen.
6.
7.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
Kom kyllingen i ovnen i cirka 60 minutter, eller til den er gennemstegt. Imens kyllingen steger, så lav kartoffelsalaten.
Grøn kartoffelsalat:
8.
Skyl, og skrub kartoflerne. Kom kartoflerne i en stor gryde med låg, dæk dem med vand, og kom salt i vandet. Se videoen.
9.
Tænd for middel varme, og lad kartoflerne koge i 10-15 minutter, eller til de er møre. Se videoen.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Skær aspargesene i mindre stykker på cirka 1 centimeter. Kom dem på i skålen til kartoflerne og ærterne.
16.
17.
Kom vand i en skål, og skyl purløgen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
18.
19.
20.
Partering af kylling og anretning:
21.
Læg kyllingen med ryggen nedad. Skær begge lår og vinger af kyllingen. Se videoen.
22.
Læg et snit langs brystbenet. Skær brystet af. Gentag med et andet bryst. Del eventuelt hvert bryst i to stykker. Gem skroget med kødrester til senere.
23.
Servér den helstegte kylling med den lune kartoffelsalat til. Mums for mormormad! Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3801 kJ / 909 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 21 %
Fedt: 51 %
Heraf mættet fedt 11 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer