- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Grillspyd med fisk
Grillspyd med fisk
Samlet tid: 40 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er en opskrift velegnet til grill, men du kan også sagtens lave den i ovnen. Du kan bruge lige præcis den fisk, du bedst kan lide til fiskespydene.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til grillspyd med fisk
Fiskespyd:
1 økologisk lime
1½ økologisk lime
½ økologisk lime
1 tsk. frisk ingefær
1½ tsk. frisk ingefær
½ tsk. frisk ingefær
1 fed hvidløg
1½ fed hvidløg
½ fed hvidløg
4 spsk. soja
6 spsk. soja
2 spsk. soja
350 g. fisk fx sej, kuller, laks eller kulmule
525 g. fisk fx sej, kuller, laks eller kulmule
175 g. fisk fx sej, kuller, laks eller kulmule
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
Tomatsalat:
½ rødløg
¾ rødløg
¼ rødløg
8 tomater
12 tomater
4 tomater
2 tsk. olivenolie
3 tsk. olivenolie
1 tsk. olivenolie
1 tsk. balsamico eller eddike
1½ tsk. balsamico eller eddike
½ tsk. balsamico eller eddike
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
½ knivspids peber
¾ knivspids peber
¼ knivspids peber
1 kugle frisk mozzarella
1½ kugle frisk mozzarella
½ kugle frisk mozzarella
10 blade frisk basilikum
15 blade frisk basilikum
5 blade frisk basilikum
Kartoffelsalat:
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
75 g. mandler
115 g. mandler
35 g. mandler
150 g. spinat
225 g. spinat
75 g. spinat
3 spsk. grøn pesto
6 spsk. grøn pesto
1½ spsk. grøn pesto
100 g. grønne asparges
150 g. grønne asparges
50 g. grønne asparges
1 tsk. salt
1½ tsk. salt
½ tsk. salt
Lime
Ingefær (frisk)
Hvidløg
Soja
Torsk
Rapsolie
Rødløg
Tomat
Olivenolie
Balsamicoeddike (mørk)
Salt
Peber
Mozzarella
Basilikum
Kartoffel
Mandler
Spinat
Pesto (grøn)
Grønne asparges
Køkkenredskaber til grillspyd med fisk
1 grill eller grill-stegepande
1 rivejern
1 lille skarp kniv
2 teskeer
1 citruspresser
1 spiseske
1 plastikbøtte med låg
1 køkkenvægt
2 skærebrætter
2 små skåle
1 mellem gryde med låg
1 stegepande
1 dørslag
2 store skarpe knive
1 stor skål
1 lille gryde med låg
1 kniv
8 spyd
12 spyd
4 spyd
1 si
1 stegepande
1 paletkniv
1 brødkniv
1 serveringsfad
Evt. 1 foliebakke
Grill
Rivejern
Urtekniv
Teske
Citruspresser
Spiseske
Plastikbøtte med låg
Køkkenvægt
Skærebræt
Lille røreskål
Mellem gryde
Stegepande
Dørslag
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stor røreskål
Lille gryde
Kniv bestik
Træspyd - bambusspyd
Si
Stegepande
Paletkniv
Brødkniv
Serveringsfad
Foliebakke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fiskespyd:
3.
Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i minimum 10 minutter, før du bruger dem.
4.
Riv skallen af en lime. Se videoen.
5.
Halver limen og pres saften ud af den. Se videoen.
6.
Skræl en lille knold ingefær med en teske, og riv den på et rivejern, til du har 1 teske revet ingefær. Se videoen.
7.
Pil, og hak hvidløg fint. Se videoen.
8.
Kom soja, limeskal og limesaft, hvidløg og ingefær i en lille skål. Rør marinaden sammen med en gaffel. Kom marinaden op i en plastikbøtte med låg.
9.
Skær fisken i små tern på et rent skærebræt med en ren stor skarp kniv. Kom fisken op til marinaden, og rør rundt, så alt fisken er dækket. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Kom låget på, og lad fisken marinere, mens du laver kartoffelsalat og tomatsalat.
Tomatsalat:
10.
Pil, og hak løg fint. Kom løget i en skål med koldt vand, for at trække den skarpe løgsmag ud af det rå løg. Se videoen.
Kartoffelsalat:
11.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
12.
Kom kartoflerne op i en gryde. Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Tilsæt salt. Se videoen.
13.
Læg låg på gryden. Skru op til høj varme, og bring kartoflerne i kog. Kog kartoflerne i cirka 15-20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.
14.
Stil et dørslag i vasken, og hæld vandet fra kartoflerne gennem dørslaget.
15.
Stil en stegepande på en kogeplade, og tænd for middel varme. Kom mandler på stegepanden, og rist dem 5 minutter, til de får farve. Vend mandlerne med en paletkniv, så de ikke bliver brændte. Kom mandlerne på en tallerken, hvor de kan køle af.
16.
Kom spinat i et dørslag, og skyl spinaten grundigt. Dryp spinaten af, og kom den op på et skærebræt. Hak spinaten groft med en stor skarp kniv.
17.
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.
18.
Skær de kogte kartofler i mundrette stykker. Kom kartofler, spinat og pesto op i en stor skål, og rør det hele sammen. Smag til med salt og peber. Drys de hakkede mandler ovenpå.
19.
Skyl aspargesene, og knæk den nederste del af. Se videoen.
20.
Kom vand og salt i en gryde. Stil gryden på en kogeplade, tænd for varmen, og læg låg på gryden. Kom aspargesene i, når vandet koger. Blancher dem i 2 minutter. Skær aspargesene i mundrette stykker, og anret på kartoffelsalaten. Se videoen.
Tomatsalat, fortsat:
21.
Skyl, og skær tomater i kvarte. Kom dem i en skål.
22.
Hæld vandet fra løgene gennem en si. Kom løgene op i skålen til tomaterne.
23.
Kom olivenolie, balsamico, salt og peber over tomatsalaten, og rør rundt. Hæld det i et fad.
24.
Riv mozzarellakuglen i mindre stykker med hænderne, og kom dem på tomatsalaten.
25.
Pluk blade af en basilikumplante.
skyl dem og tør dem forsigtigt med køkkenrulle. Kom basilikumbladene på tomatsalaten.
Fiskespyd, fortsat:
26.
Sæt fisketernene tæt sammen på spydene.
27.
Tag en stegepande, og tænd for middel varme. Kom olie på.
Du kan også bruge en grill. Pensl grillristen med lidt olie, eller brug en foliebakke.
28.
Kom grillspyddene på den varme stegepande. Steg dem 2 minutter på alle sider, til fisken bliver mat og gennemstegt. Vend spyddene forsigtigt, så fisken ikke falder af.
29.
Når du har stegt spyddene på alle sider, kan du tjekke et spyd, og se, om det er gennemstegt. Hvis fisken er mat, er spyddene færdige.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1941 kJ / 464 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 39 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer