- Hjem >
- Opskrifter >
- Aftensmad >
- Burger, bøffer og deller >
- Bøffer og deller >
- Frikadeller med kartoffelsalat
Frikadeller med kartoffelsalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 68 min.
Sværhedsgrad: Medium
 
Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!
Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller med kartoffelsalat
Kartoffelsalat:
1 kg. nye kartofler
2 l. vand til kogning
2 tsk. groft salt
3 dl. 9 % cremefraiche eller ymer
3 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
Evt. 1 bundt dild
1 bundt purløg
¼ tsk. salt
1 knivspids stødt sort peber
Frikadeller:
400 g. hakket gris og kalv
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
1 knivspids stødt sort peber
2 spsk. havregryn
1 dl. mælk
1 tsk. smør
1 ½ spsk. olie
Tilbehør:
1 l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
½ spsk. salt
4 majskolber
2 majskolber
 
Kartoffel
 
Vand
 
Salt
 
Creme fraiche
 
Mayonnaise
 
Dijonsennep
 
Dild
 
Purløg
 
Peber
 
Hakket gris og kalv
 
Løg
 
Æg
 
Havregryn
 
Mælk
 
Smør
 
Olie - smagsneutral
 
Majs
Køkkenredskaber til frikadeller med kartoffelsalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 store gryder
2 grydelåg
1 dørslag
1 lille skarp kniv
3 store skåle
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 røreske
1 kop
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel
1 rivejern
 
Køkkenvægt
 
Teske
 
Decilitermål
 
Spiseske
 
Stor gryde
 
Grydelåg
 
Dørslag
 
Urtekniv
 
Stor røreskål
 
Lille røreskål
 
Viskestykke
 
Skærebræt
 
Stor skarp kniv - kokkekniv
 
Røreske
 
Kop
 
Middagstallerken
 
Stegepande
 
Spatel
 
Rivejern
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelsalat:
3.
Skrub kartoflerne. Se videoen.
4.
5.
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker. Se videoen.
12.
13.
Frikadeller:
14.
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Se videoen.
15.
16.
Slå ægget ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Gentag med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
17.
18.
19.
Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
20.
21.
Majskolber:
22.
Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.
23.
24.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 2881 kJ / 689 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 6,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
 
Vegetarburger med kartoffel-grøntsagsbøf
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 90 min.
 
Kyllingefrikadeller med kartofler og grønt
Sværhedsgrad: Medium
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 45 min.
 
 
 
 
 
 
 
 
