- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Frikadeller med kartoffelsalat
Frikadeller med kartoffelsalat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 68 min.
Sværhedsgrad: Medium
Servér en sommer-ret, der med garanti er bliver et hit!
Tip: Krydr kartoffelsalaten med din yndlings-krydderurt i stedet for purløg. Du kan også lave gulerodsstave i stedet for majskolber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frikadeller med kartoffelsalat
Kartoffelsalat:
1 kg. nye kartofler
2 l. vand til kogning
2 tsk. groft salt
3 dl. 9 % cremefraiche eller ymer
3 spsk. mayonnaise
1 tsk. dijonsennep
Evt. 1 bundt dild
1 bundt purløg
¼ tsk. salt
1 knivspids stødt sort peber
Frikadeller:
400 g. hakket gris og kalv
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
1 knivspids stødt sort peber
2 spsk. havregryn
1 dl. mælk
1 tsk. smør
1 ½ spsk. olie
Tilbehør:
1 l. vand
½ l. vand
1 tsk. salt
½ spsk. salt
4 majskolber
2 majskolber
Kartoffel
Vand
Salt
Creme fraiche
Mayonnaise
Dijonsennep
Dild
Purløg
Peber
Hakket gris og kalv
Løg
Æg
Havregryn
Mælk
Smør
Olie - smagsneutral
Majs
Køkkenredskaber til frikadeller med kartoffelsalat
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
2 store gryder
2 grydelåg
1 dørslag
1 lille skarp kniv
3 store skåle
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 røreske
1 kop
1 tallerken
1 stegepande
1 spatel
1 rivejern
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Spiseske
Stor gryde
Grydelåg
Dørslag
Urtekniv
Stor røreskål
Lille røreskål
Viskestykke
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Røreske
Kop
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffelsalat:
3.
Skrub kartoflerne. Se videoen.
4.
5.
Læg låg på gryden, og bring vandet i kog. Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Kartoflerne skal slippe kniven. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Tag kartoflerne ud af køleskabet. Skær de kolde, kogte kartofler i tynde skiver eller mundrette stykker. Se videoen.
12.
13.
Frikadeller:
14.
Tag en stor skål og en grydeske. Kom hakket kød og salt i skålen, og rør det sammen, til kødet bliver sejt. Se videoen.
15.
16.
Slå ægget ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i skålen med hakket kød. Gentag med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen med hakket kød. Vask hænder. Se videoen.
17.
18.
19.
Tag en spiseskefuld fars og form den til en frikadelle i hånden. Læg frikadellen på en tallerken. Gentag indtil du har brugt al farsen. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
20.
21.
Majskolber:
22.
Majskolber: Kom vand og salt i en stor gryde og bring vandet i kog.
23.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2881 kJ / 689 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 52 %
Heraf mættet fedt: 6,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer