- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Fransk omelet
Fransk omelet
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Omelet, eller omelette, som det hedder på fransk, er en slags æggekage. Fransk omelet er den klassiske omelet. Den kræver få ingredienser, men en god teknik, hvis den skal blive helt perfekt. Og det er bedst at bruge en lille pande til fransk omelet. I denne opskrift laver man én omelet ad gangen. Du skal derfor alle trin igennem for hver omelet, der skal laves.
Du kan spise den til rugbrød, med purløg eller med dine yndlings-gnavegrønt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fransk omelet
Omelet:
8 æg
12 æg
4 æg
8 spsk. vand eller fløde
12 spsk. vand eller fløde
4 spsk. vand eller fløde
4 knivspidser salt
6 nip salt
2 nip salt
40 g smør eller olie
60 g smør eller olie
20 g smør eller olie
friskkværnet peber
Evt. lidt purløg
Tilbehør:
8 skiver rugbrød
12 skiver rugbrød
4 skiver rugbrød
Æg
Vand
Salt
Smør
Peber
Purløg
Rugbrød
Køkkenredskaber til fransk omelet
1 spiseske
1 kniv bestik
1 køkkenvægt
1 kop
1 mellem skål
1 gaffel
1 lille stegepande (20-22cm)
1 spartel
1 saks
Spiseske
Kniv bestik
Køkkenvægt
Kop
Mellem røreskål
Gaffel
Stegepande
Spatel
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
En omelet:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med et æg mere. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Tilsæt 2 spiseskefuld vand eller fløde.
5.
Kom en knivspids salt i skålen, og pisk æggene godt sammen med en gaffel.
6.
Tænd en stegepande på middelhøj varme.
7.
Vent, til panden er helt varm, og kom så 10 gram smør på stegepanden. Hvis du bruger en pande, hvor ægget slipper nemt, kan du skrue ned for mængden af smør.
8.
Fordel smørret godt rundt og lidt op ad siderne.
9.
Hæld æggemassen på panden.
10.
Skru ned for temperaturen til middellav varme. Lad omeletten stå i 1-2 minutter, uden at du rører ved den.
11.
Omeletten er klar, når der næsten ikke er mere flydende æggemasse på oversiden.
12.
Løft kanten af omeletten med en spatel, så den nemmere løsner sig. Kom eventuelt lidt ekstra smør ind under omeletten, så den løsner sig helt fra panden.
13.
Fold ⅓-del af omeletten ind mod midten. Fold én gang mere i samme retning, så omeletten bliver til en slags pølse.
14.
Vend straks omeletten ud på en tallerken, og kom peber og purløg på toppen.
15.
Gentag, indtil du har fire omeletter i alt.
Gentag, indtil du har seks omeletter i alt.
Gentag med den næste omelet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2126 kJ / 508 kcal
Protein: 20 %
Kulhydrat: 29 %
Fedt: 48 %
Heraf mættet fedt: 4,5 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer