Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

En omelet:

3.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gør det samme med et æg mere. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

4.

Tilsæt 2 spiseskefuld vand eller fløde.

5.

Kom en knivspids salt i skålen, og pisk æggene godt sammen med en gaffel.

6.

Tænd en stegepande på middelhøj varme.

7.

Vent, til panden er helt varm, og kom så 10 gram smør på stegepanden. Hvis du bruger en pande, hvor ægget slipper nemt, kan du skrue ned for mængden af smør.

8.

Fordel smørret godt rundt og lidt op ad siderne.

9.

Hæld æggemassen på panden.

10.

Skru ned for temperaturen til middellav varme. Lad omeletten stå i 1-2 minutter, uden at du rører ved den.

11.

Omeletten er klar, når der næsten ikke er mere flydende æggemasse på oversiden.

12.

Løft kanten af omeletten med en spatel, så den nemmere løsner sig. Kom eventuelt lidt ekstra smør ind under omeletten, så den løsner sig helt fra panden.

13.

Fold  ⅓-del af omeletten ind mod midten. Fold én gang mere i samme retning, så omeletten bliver til en slags pølse.

14.

Vend straks omeletten ud på en tallerken, og kom peber og purløg på toppen.

15.

Gentag, indtil du har fire omeletter i alt.

Gentag, indtil du har seks omeletter i alt.

Gentag med den næste omelet.

Næringsindhold per portion

Energi: 2126 kJ / 508 kcal

Protein: 20 %

Kulhydrat: 29 %

Fedt: 48 %

Heraf mættet fedt: 4,5 g.

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min