- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Kagepynt>
- Flødeskum
Flødeskum
Samlet tid: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her får du grundopskriften på at piske flødeskum. Det er skum, men også en magisk emulsion af fedt i vand. Piskefløde indeholder mange fedtkugler. De fyldes op med luft, når du pisker fløden til flødeskum. Se her i opskriften, hvordan du laver letpisket og stiftpisket flødeskum. Pisk flødeskum i hånden, da det giver mest luftigt skum. Du får ikke luftigt skum med en stavblender.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til flødeskum
Flødeskum:
2 dl piskefløde, 38%
Piskefløde
Køkkenredskaber til flødeskum
1 piskeris
Evt. 1 elpisker /håndmixer
1 lille røreskål
1 dejskraber
Piskeris
Elpisker
Røreskål
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Flødeskum:
3.
Hæld kold fløde i en skål. Skålen skal være dobbelt så stor som den mængde fløde, du skal piske.
4.
Du kan kun bruge fløde med en fedtprocent på minimum 30, for eksempel piskefløde 38 %. Ellers er der ikke fedtkugler nok til at danne skum. Så du kan for eksempel ikke piske madlavningsfløde til flødeskum. Du kan heller ikke piske fløde, der har været frosset ned, til flødeskum.
5.
Pisk med et piskeris eller med en håndmixer ved laveste hastighed. Hold gerne piskeriset oppe i fløden, så det ikke rører skålen. Det giver mere luftigt flødeskum. Se videoen.
6.
Letpisket flødeskum: Pisk flødeskummet, til du danner en blød top, når du løfter piskeriset op af flødeskummet. Letpisket flødeskum er for eksempel godt til din varme kakao eller til at vende i en mousse.
7.
Stiftpisket flødeskum: Pisk flødeskummet, til du kan lave tydelige spor i flødeskummet med piskeriset. Stiftpisket flødeskum er blandt andet godt til kagecreme og til at pynte lagkager med.
8.
Grynet skum: Hvis du fortsætter med at piske, så bliver flødeskummet tungt og grynet. Det er altså blevet pisket for meget. Du kan forsøge at redde flødeskummet ved forsigtigt at blande lidt upisket fløde i skummet.
9.
Lad flødeskummet stå lidt. Så bliver det mere stift. Voila! Så er du klar til det næste.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2978 kJ / 709 kcal
Protein: 2 %
Kulhydrat: 3 %
Fedt: 95 %
Heraf mættet fedt: 49 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer