- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagværk, øvrige>
- Flødebollekage
Flødebollekage
Samlet tid: 180 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Svær
Kan du også li' flødeboller? Det kan vi i GoCook, og derfor har vi lavet en opskrift på mega lækker flødebollekage! Først skal du bage en chokoladekage, så skal der piskes skum og så skal det hele toppes med chokoladeganache. Løber dit mundvand også nu? Så kom i gang!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til flødebollekage
Kage:
150 g. smør
150 g. sukker
1 tsk. vaniljesukker
3 store æg
50 g. kakao
175 g. mel
1 tsk. bagepulver
Evt. ½ tsk. salt
1½ dl. mælk
100 g. chokolade
Flødebolleskum:
250 g. sukker
100 g. glukosesirup
¾ dl. vand
140 g. pasteuriserede æggehvider
2 tsk. vaniljesukker
Chokoladeganache - overtræk:
200 g. mørk eller lys chokolade
40 g. kokosolie
Smør
Sukker
Vaniljesukker
Æg
Kakaopulver
Hvedemel
Bagepulver
Salt
Mælk
Mørk chokolade
Glukosesirup
Vand
Æggehvider (pasteuriserede)
Kokosolie
Køkkenredskaber til flødebollekage
1 køkkenvægt
2 store skåle
1 elpisker
1 kop
1 teske
1 decilitermål
1 si
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 ark bagepapir
1 bradepande
2 dejskrabere
1 lille gryde
1 stegetermometer
1 piskeris
1 mellem skål, der kan tåle varme
Køkkenvægt
Stor røreskål
Elpisker
Kop
Teske
Decilitermål
Si
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Bagepapir
Bradepande
Dejskraber
Lille gryde
Stegetermometer
Piskeris
Glasskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bund:
3.
Læg smørret på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur.
4.
Tænd ovnen på 175 grader.
5.
Skær smørret i tern, og kom det op i en skål.
6.
Tilsæt sukkeret, og pisk massen lys og luftig.
7.
Slå et æg ud i en kop. Tjek for skaller, og hæld det op i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk igen i 15 sekunder. Gør det samme med resten af æggene. Se videoen.
8.
Bland, mel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og salt. Si det i dejen, og pisk igen. Se videoen.
9.
Hæld mælken i, og pisk dejen ensartet.
10.
Hak chokoladen groft, og rør den i dejen med en dejskraber. Se videoen.
11.
Kom bagepapir i en bradepande på cirka 25 x 35 centimeter, og fordel dejen i formen.
12.
Bag kagen i cirka 20-25 minutter.
13.
Lad kagen køle helt af, før du kommer flødebolleskum på.
Flødebolleskum:
14.
Kom sukker, glukosesirup og vand i en lille gryde.
15.
Sæt et termometer i gryden, og kog langsomt massen op. Rør i sukkerblandingen med et piskeris hele tiden, til den når op på 117 grader. Tag den derefter af varmen.
16.
Hæld æggehviderne op i en skål, og pisk dem stive. Se videoen.
17.
Bliv ved med at piske i æggehviderne, mens du tilsætter sukkerblandingen i en tynd stråle.
18.
Bliv ved med at piske i 10 minutter mere, når hele sukkerblandingen er tilsat.
19.
Tilsæt til sidst vaniljesukkeret, og sørg for at få det pisket godt ind i flødebolleskummet.
Samling af kagen:
20.
Fordel flødebolleskummet på den afkølede chokoladekage.
21.
Hak chokoladen groft, og kom den op i en skål. Se videoen.
22.
Tilsæt kokosolie, og smelt blandingen. Det kan man gøre i en mikrobølgeovn eller over vandbad. Se videoen.
23.
Fordel den smeltede chokolade på toppen af flødebolleskummet, og lad det stå, til chokoladen er stivnet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 26100 kJ / 6238 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 40 %
Heraf mættet fedt: 180 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer