Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fars:

3.

Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Se videoen.

4.

Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen til kødet. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå æggene ud i en kop. Hæld dem op i skålen til kødet. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Tilsæt hvedemel, peber og cayennepeber eller stødt chili. Rør det sammen.

6.

Kom mælk i farsen lidt ad gangen. Rør sammen. Farsen må ikke blive for flydende.

7.

Pil, og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Kom hvidløg i farsen, og rør rundt. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den på køl i cirka 20 minutter. Se videoen.

Forme og bage filopakker:

8.

Tænd ovnen på 200 grader.

9.

Læg bagepapir på en bageplade.

10.

Del de 4 stykker filodej i halve, så du får 8 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

Del de 6 stykker filodej i halve, så du får 12 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.

Del de 2 stykker filodej i halve, så du får 4 stykker. Læg cirka 2 store spiseskeer fars på midten af hvert stykke dej. Flad farsen ud til en firkant i cirka 1 centimeter tykt lag. Lad kanten af dejen være fri for fars. Pak dejen ind over farsen. Klem den lidt sammen i kanten, så den lukker godt til. Læg pakken med lukningen ned mod bagepladen. Gentag med alle dejstykkerne.

11.

Pensl pakkerne med olie.

12.

Sæt bagepladen i midten af ovnen, og bag filodejspakkerne i cirka 20 minutter, til kødet er gennemstegt. Mål temperaturen på farsen med et stegetermometer. Den skal være 80 grader.

Salat:

13.

Skyl tomaterne, salaten og basilikum. Se videoen.

14.

Skær tomaterne i både og salaten i store stykker. Kom dem op i en skål.

15.

Pil, og hak løget fint. Kom det op i skålen. Se videoen.

16.

Rør olivenolie og eddike sammen i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hæld olie/eddikedressingen i skålen. Tilsæt basilikumblade, og vend det rundt. Servér med groft med til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2224 kJ / 530 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 39 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Salat, skylle

Salat, skylle

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min